Peklo Nadi Urbánkové (77) amputací neskončilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Peklo Nadi Urbánkové (77) amputací neskončilo!

1975 - V tomto věku ji trápili snad jen muži.
1975 - V tomto věku ji trápili snad jen muži. (Foto Aha! – Dana Kolářová, Martin Hykl, TV Nova, ara)

Už od podzimu je zpěvačka Naďa Urbánková dlouhodobě nemocná. Zrušila vystoupení, dokonce přerušila vysílání v jihlavském rádiu. Vzbudilo to obavy, zda se zpěvačce nevrátila rakovina, kterou nazývá bubákem.

Rakovina se Nadě Urbánkové naštěstí nevrátila, stále se však pere s jejími následky. Velmi jí trápí lymfatická žláza, otevřeně vysvětlila, co jí dělá problémy. „Ablací prsou se odstraní jak prsa, tak i lymfatické uzliny v podpaží. Dojde tedy k uzavření lymfatických cest mezi tělem a pažemi. A protože lymfa nemá kam proudit, tak se vám hromadí v pažích a ty jsou potom oteklé,“ prozradila v rozhovoru pro deník Blesk.

Někdy se její problémy zhoršují, jindy je to lepší. „Nicméně tohohle se nezbavíte už nikdy, s tím se musíte smířit,“ svěřila Urbánková s tím, že musí používat speciální návleky a ještě obvazy. „Když večer zpívám, tak zafačovaná samozřejmě nejsem, hned druhý den už ale zase ano, to aby zbytečně nevznikly komplikace,“ prozradila.

Kvůli otokům si zpěvačka musí kupovat větší oblečení, někdy jí švadlena musí došít rukávy. Kvůli oteklým prstům občas musí nosit rukavice i v létě, navíc její zdravotní stav ovlivňuje i počasí a psychika. „Teď jsem to měla ošklivé, protože jsem dostala růži. Bakterii, která je v každém z nás a občas se probudí. Většinou když máte oslabenou imunitu. Máte při tom vysoké teploty a narušuje to lymfu,“ prozradila s tím, že dokonce strávila tři týdny v nemocnici. Naštěstí už se zdravotní stav Urbánkové zlepšil natolik, že od sedmého ledna už se chystá začít pracovat v Českém rozhlase.



Přečtěte si
-bello-
2. 1. 2017 • 23:59

neodstraňují se všechny uzliny. Ale tohle jí vážně nikdo, nikdo nemůže přát.To je strašná věc. Zápasí s tím i Marta Vančurová.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.