Schumacher 3 roky po nehodě: Kolik už stála léčba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Schumacher 3 roky po nehodě: Kolik už stála léčba!

Corinna získává peníze i z prodeje rodinných věcí (aut, jachty), které jsou nyní Michaelovi k ničemu.
Corinna získává peníze i z prodeje rodinných věcí (aut, jachty), které jsou nyní Michaelovi k ničemu. (Foto: Profimedia.cz)

Lidský život je k nezaplacení. To je motto manželky legendárního pilota Michaela Schumachera (47), jenž je i tři roky po jeho lyžařské nehodě stále upoután na lůžku.

Corinna (47), která si »Schumiho« vzala v roce 1995, proto zarputile trvá na tom, aby měl Michael nepřetržitou a odbornou péči. Sedminásobný šampion F1 se zranil při lyžovačce v Alpách, kde ošklivě spadl hlavou na balvan. Následovaly náročné operace a zatím neúspěšný proces zotavování, který mají pod palcem špičkoví a tudíž i luxusně placení lékaři.

Jen za vybudování soukromé kliniky ve vile u Ženevského jezera Corinna vyplázla přes 300 milionů korun. A celkové náklady za tři roky dělají už astronomických 440 milionů! Otázkou však nadále zůstává, má-li nekonečná pomoc smysl. Informace od Michaelových kamarádů hovoří spíš o tom, že se jeho stav nelepší. »Schumiho« manažerka Sabine Kehm však spekulace vyvrací tichem. „Michaelův stav není veřejná věc,“ tvrdí.
Jak šel čas
29. prosince 2013
Při lyžování v Alpách vyjíždí mimo sjezdovku a po pádu naráží hlavou na kámen. Helma mu zachraňuje život, přesto Michaelova lebka utrpěla těžká zranění. Po leteckém transportu do Grenoblu podstupuje dvě operace mozku. Lékaři ho udržují v umělém spánku.

Červen 2014
Po pěti a půl měsících se Michael probouzí z kómatu. Poté následuje přesun do specializovaného střediska v Lausanne.
Září 2014
Schumacher je propuštěn do domácího léčení a objevují se informace, že rehabilitace jde podle plánu.

Prosinec 2015
Zprávu médií, že Michael může chodit, popřela Schumacherova rodina. Ta však odmítla prozradit pilotův skutečný stav s tím, že jde o soukromou záležitost.

Prosinec 2016
Schumacher zůstává skryt ve své švýcarské vile a vypadá to, že se do normálního života už nikdy nezapojí...



Přečtěte si
dandova
31. 12. 2016 • 17:27

Proboha, vyhoďte toho puberťáka, co to psal. Brigáda je hezká věc, ale kdo to má číst.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.