Zesnulá Skořepová (†93): Zatajili jí smrt zavrženého bratra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zesnulá Skořepová (†93): Zatajili jí smrt zavrženého bratra!

Luba bratra v jeho domě od 90. let nenavštívila.
Luba bratra v jeho domě od 90. let nenavštívila. (Foto Aha! – David Kundrát, Karel Kopáč)

Neviděli se a nemluvili spolu od roku 1990. Narušené vztahy mezi Lubou Skořepovou (†93) a jejím bratrem Karlem Skořepou (†88) se nenapravily ani do hereččiny smrti. Zemřel rok před ní a ona ani nevěděla, že přišla o posledního žijícího sourozence.

„Manžel zemřel loni v listopadu,“ potvrdila deníku Aha! vdova po Karlu Skořepovi, která dodnes žije se synem v Babí u Náchoda. Přestože jsme hereččina bratra vypátrali už v listopadu před dvěma roky a snažili se o usmíření sourozenců, nakonec k němu nedošlo. „Nespojila se s ním...“ posteskla si vdova.

Dávná křivda byla zřejmě silnější než odpuštění a nalezení společné řeči. „Bratr se neozval, ani když mi bylo devadesát. Žije v lese u Náchoda. On je podivín, je divnej, strašně divnej... Je to od té doby, kdy nám komunisti vzali pilu a tatínek, aby se zachránil, protože byl kulak, ho poprosil, jestli by tam dělal dělnickou práci.

A on to dělal. Já se ségrou jsme díky tomu mohly studovat,“ svěřila Aha! Skořepová ještě v době, kdy byla při plném vědomí. „Studovala na vysoké škole kreslení a češtinu, já konzervatoř. Kdyby to nezachránil, tak by nás na školu nevzali. A to v něm zůstalo, že musel dělat,“ přiznala herečka důvod sourozeneckého odcizení.

K setkání bratra se sestrou nedošlo, ani když byla Luba v Náchodě. „On nenávidí divadlo. Tam, kde bydlí, jsem hrála asi dvacetkrát, a on nikdy nepřišel,“ posteskla si před třemi roky Skořepová. „U ní byla hlavním posláním odezva diváků, chtěla prostě vyniknout. Já jsem byl skromnější. Hlavu spíš dolů. Mě to nezajímalo. Mě bavila ta dřina. My jsme v tomhle byli opravdu každej jinej,“ svěřil Aha! před dvěma lety Skořepa.

Peníze vztah nezachránily
Sourozence dokonce nesmířila ani restituce, o kterou se herečka právě v 90. letech starala. „Když jsem zrestituovala pilu, která sice nebyla velká, ale přece jen za to něco dávali, tak jsem to spravedlivě rozdělila. A on je i přesto pořád takovej zapšklej,“ postěžovala si před třemi roky herečka. Kdyby ale s bratrem mluvila, možná by změnila názor. „To zařídila, to zase klobouk dolů!,“ řekl Aha! její bratr Karel.



Přečtěte si
ellenic
31. 12. 2016 • 10:37

Nejhorší jsou nenarovnané rodinné vztahy . Paní Skořepová si nejspíše nenašla na svého bratra čas a on to možná bral, že o něho nestojí. Prohlašovala o něm, že byl divný, no já mám na to svůj názor a ten by se zase nelíbil paní Skořepové .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.