Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Jana Kirschner slaví 38 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Jana Kirschner slaví 38

Jana Kirschner slaví 38. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Jana Kirschner slaví 38. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Martin Pekárek, Mária Rušinová, Pecák, Křivan, Martin Hykl, Marek Pátek, Jakub Ludvík, Markéta Srpová, David Kundrát)
Hudebnice Jana Kirschner je několikanásobnou držitelkou Zlatého slavíka v kategorii Zpěvačka roku. Na přelomu milénia získalo její album jedenáct nominací Ceny Hudební akademie.

Slovenská zpěvačka a modelka Jana Kirschner, vlastním jménem Jana Kirschnerová, pochází z Martina, kde od dětství navštěvovala hodiny zpěvu a klavíru. Svoje debutové CD vydala v roce 1996 pod názvem Jana Kirschner. Na albu spolupracovali přední slovenští hudebníci jako Marcel Buntaj, Andrej Šeban a Martin Gašpar. V témže roce se dostala do finále Miss Slovensko, což jí otevřelo dveře do slovenského showbyznysu. V roce 1997 získala cenu Hudební akademie v kategorii Objev roku. Popularitu ji vyneslo album V cudzom meste (1999), za které dostala ceny Hudobnej akadémie v dvou kategoriích: Umělec roku a Album roku. Nominována byla dokonce v 11 kategoriích.

V roce 1999 Jana Kirschner vyhrála v anketě Slávik v kategorii Zpěvačka roku a ve stejném roce byla zařazena deníkem Pravda mezi 10 osobností roku. Na slovenské hudební scéně zaplnila mezeru po absenci sólových zpěvaček od dob Mariky Gombitové. Komerční úspěch zaznamenala i v Česku, o sólovou kariéru se pokoušela i ve Velké Británii. Své třetí album s názvem Pelikán Jana Kirschner vydala roku 2002. CD obsahuje skladby nazpívané ve slovenštině a v angličtině, mj. také singlový duet s Davidem Kollerem Myslím na tebe. Další její deska Veci čo sa dejú (2003) byla složena výhradně ze slovenských písní.

Album Jany Kirschner Shine (2007) doprovázely problémy, a to jak s nahrávací společností, tak s tím, že jí chyběla pomoc jejího dosavadního manažera a musela řešit věci, které dříve zajišťoval on. Poté, co přes veškeré nesnáze deska spatřila světlo světa na Slovensku a v Česku, začala vycházet i v dalších evropských zemích.

K úspěšným projektům Jany Kirschner patří titulní píseň k filmu Pokoj v duši, za kterou roku 2009 získala ocenění Rádioslávik za nejhranější skladbu ve slovenských rádiích. Píseň byla oceněna též jako hit roku 2009 v anketě Slovenský Slávik, přičemž zpěvačka získala sošku Osobnosť televíznej obrazovky v kategorii Speváčka roka v letech 2008, 2009 a 2010. V tomto roce vydala ve slovenštině nazpívanou desku Krajina Rovina. Dalšími jejími počiny jsou desky Moruša: biela (2013) a Moruša: čierna (2014).

Jana Kirschner se roku 2011 stala matkou. Dne 3. března porodila dceru Matildu. Tehdy dostala nabídku k sňatku od svého přítele a otce dítěte, anglického producenta Eddieho Stevense. Začátkem ledna 2015 zpěvačka přivedla na svět druhou dcerku.



Přečtěte si
eisenbieger
29. 12. 2016 • 11:51

vsechno jenom blaboly , nikdo takovy veci uz nekupuje a tech par pratel co ma se na to mrknou na youtube a konci ....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.