Letadlo s Alexandrovci nespadlo kvůli požáru či výbuchu: Byla to... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Letadlo s Alexandrovci nespadlo kvůli požáru či výbuchu: Byla to...

Havárii nikdo nepřežil.
Havárii nikdo nepřežil. (Foto: Reuters, EPA, ara)

Zatím nic nenaznačuje, že na palubě ruského letadla, které spadlo v neděli do Černého moře i se souborem Alexandrovci, nastal výbuch nebo požár. Ruský ministr dopravy Maxim Sokolov prohlásil, že pravděpodobnou příčinou byla chyba pilota.

Letoun Tu-154 se zřítil krátce po startu ze Soči. Kromě osmičlenné posádky bylo v letadle 84 pasažérů, většinou členové armádního souboru Alexandrovci. Nikdo neštěstí nepřežil. Podle příslušníka pobřežní stráže, který byl svědkem nehody, letadlo nenabíralo rychlost, ale zpomalovalo. Mělo zvednutou přední část a postupně se blížilo zadní částí k hladině, až na ni narazilo.

Možná také z toho vycházel ministr Sokolov, když prohlásil, že pravděpodobnou příčinou nehody byla chyba pilota. Na jeho osobu se také nyní zaměřilo vyšetřování. Otec tří dětí, kapitán Roman Volkov (†35), byl podle armády prvotřídní pilot se spoustou nalétaných hodin.

S manželkou Elenou žil v Šelkově nedaleko Moskvy. Je synem dekorovaného plukovníka vojenského letectva Alexandra Volkova. Má za sebou vyšší vojenskou střední leteckou školu. „Roman doslova žil v nebi. Neměl žádné jiné zájmy. Často létal do Sýrie,“ uvedla jeho kamarádka Anna Saraninová.  

 
Víte, že...
...jednu z tzv. černých skříněk se včera podařilo vyzdvihnout z moře a má být zaslána k analýze do Moskvy?



Přečtěte si
pauly007@...
28. 12. 2016 • 17:47

nejsmutnější zpráva těchto vánoc...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.