Hvězda seriálu První republika v hledáčku policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hvězda seriálu První republika v hledáčku policie!

Seriálový gentleman čelí nařčení kvůli daním.
Seriálový gentleman čelí nařčení kvůli daním. (Foto ČT, ara)

Útok na hvězdu seriálu První republika! Představitel slušňáka Vladimíra Valenty, slovenský herec Ján Koleník (37), se podle tamního deníku Nový Čas dostal do hledáčku finační kriminálky. Důvod? Údajný nadměrný odpočet daně z přidané hodnoty (DPH). Herec se brání, že je v tom nevinně!

Přibližně 405 000 Kč v přepočtu má být částka, pro kterou prý oblíbeného herce honí nejen finanční správa, ale také kriminálka. Někdo ho anonymně udal, že si ulévá peníze z DPH pro sebe. Kvůli tomu u něj dokonce měla proběhnout i razie, při které mělo být zabaveno i účetnictví herce. „Finanční správa je vázána daňovým tajemstvím, takže tyto informace nemůže potvrdit,ani vyvrátit,“ tvrdí mluvčí Slovenské finanční správy Patrícia Macíková.

Vyrazil účetního
„Je to nesmysl, protože jsem všechny dokumenty, které ode mne žádal daňový úřad, předložil přímo tam už na jaře letošního roku,“ hájí se herec. Tvrdí, že se žádné nezákonné činnosti nedopustil. „Nemám zapotřebí dělat takové věci, abych kohokoliv šidil,“ říká rázně herec. „Jakmile jsem zjistil, že jsou v papírech nesrovnalosti, okamžitě jsem vyměnil účetního,“ uzavírá Koleník s tím, že si nechal znovu přepracovat veškerou agendu. Za podobné činy hrozí až 5 let!
Seriálová hvězda Koleník si je plně vědom osobních následků, kdyby se prokázalo, že o machinacích kolem nadměrného odpočtu DPH věděl. Mohl by si jít sednout za katr až na pět let.  Zákon mluví jasně. „Kdo neoprávněně a ve větším rozsahu uplatní nárok na vrácení daně s úmyslem obohatit se, bude potrestán odnětím svobody na jeden až pět let,“ řekl Aha! renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.