Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Věra Špinarová slaví 65 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Věra Špinarová slaví 65

Věra Špinarová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Věra Špinarová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto: Daniel Černovský)

65. narozeniny dnes slaví zpěvačka Věra Špinarová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Rodačka z Ostravy se řadí mezi stálice rockové a popové české hudební scény. Již v šestnácti dostala nabídku na první nahrávku a vystupování s kapelou Flamingo. Následovala skupina Majestic v níž vystřídala Marii Rottrovou. S Majesticem nahrála svůj první singl Music Box. Ten ji katapultoval mezi elitu hudební branže.

Tehdy se seznámila se svým budoucím manželem Ivo Pavlíkem, s kterým má syna Adama. Manželství vydrželo jen pouhé dva roky. Po rozvodu s Ivo Pavlíkem začíná nová životní etapa s Vítězslavem Vávrou. Věra Špinarová se loučí se svou skupinou Majestic a vstupuje do uznávanější kapely Speciál.

Ten však po čtyřech letech opouští a zakládá svou vlastní kapelu Notabene. Tehdy její kariéra raketově odstartovala. Věra nejenže vystupuje s kapelou, ale také vystupuje v muzikálu Benzín a mejkap a v úspěšně ledovém Mrazíkovi. V kapele jí začíná doprovázet syn Adam Pavlík a jejím managerem se stává Václav Fischer. Pracovní nabídky se jen hrnou, ale manželství s Vávrou se rozpadá. Svá poslední alba nahrává u veleúspěšné společnosti Supraphon a spolupracuje s ostatními hvězdami, jako je například Petra Janů. S tou nazpívala hit To máme mládež. Před několika lety odehrála velkolepý koncert před vyprodaným jevištěm na pražském Žofíně. Na něm si převzala platinovou desku za nejprodávanější cédéčko s názvem To nejlepší. Za svou kariéru nahrála spoustu hitů, například Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Měj mě rád, Kouzla bílejch čar a svůj největší hit Jednoho dne se vrátíš.



Přečtěte si
dandova
23. 12. 2016 • 08:40

Konečně celebrita.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.