Werichův syn promluvil: O vile a závisti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Werichův syn promluvil: O vile a závisti!

Podobu se slavným otcem Jiří Petrášek nezapře.
Podobu se slavným otcem Jiří Petrášek nezapře. (Foto: Martin Hykl, Jiří Hadač)

Jiří Petrášek (60) to v životě neměl jednoduché. Je nemanželským synem Jana Wericha (†75), což se na veřejnost provalilo teprve před pár lety. Někteří Jirkovi vyčítají, že tuto informaci vypustil do světa účelově, aby zdědil Werichovu vilu.

„Je to na jednu stranu příjemné, protože jsem třeba prý zdědil jeho humor, na druhou stranu se setkávám s reakcemi, jako proč se to ví. Já to do světa nepustil, to vzniklo úplně jinak. Lidé si myslí, že chci zdědit jeho vilu. Ale to je nesmysl, o tom nemůže být ani řeč, vždyť takzvaná Werichova vila nikdy nebyla jeho,“ brání se nařčením Petrášek.

Ředitel Evropské obchodní akademie v Děčíně a vysokoškolský pedagog se se svým biologickým otcem nikdy nesetkal. Sám si není jistý, zda samotný Werich věděl, že vůbec existuje. „Z jednoho rozhovoru jsem si vydedukoval, že je to tak padesát na padesát. Podle mě to ale nevěděl, kdyby jo, věřím, že bychom se potkali,“ svěřil se Blesku. O Werichova potomka nejevila zájem ani jeho matka. „Byl jsem odložené dítě, půl roku jsem prožil v kojeneckém ústavu, než si mě vzala nová rodina. Za svou matku považuju paní Miluši Petráškovou, o své biologické matce nic nevím, a ani to k životu nepotřebuji,“ uzavřel své vyprávění Jiří, kterého můžeme čas od času spatřit i v roli moderátora. Sám však říká, že vystupování bere spíše jako koníčka.



Přečtěte si
-bello-
21. 12. 2016 • 02:29

dutchschulz asi se mu tam líbilo a koupit ji nemohl, to bych nesoudila, ani to, že měli obecní byty jako ostatní, ne každý z herců byl milionář.Ale pravda je, že oni neustále hekají a za komunistů, měli neskutečně výhod.Špičkovou zdravotní péčí počínaje a přidělováním bytů na černé dekrety pro sebe a své příbuzné a své kamarády konče.

dandova
20. 12. 2016 • 08:42

Jak mám tu starou gardu ráda, tak musím připomenout kromě lékařské péče a bytů speciální prodejny pro národní umělce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.