Samoživitelka Maurerová by to jinak nechtěla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Samoživitelka Maurerová by to jinak nechtěla!

Míša si myslí, že děti by měly mít jen jeden domov.
Míša si myslí, že děti by měly mít jen jeden domov. (Foto ČT, ara)

Míša Maurerová (37) je už více než tři roky rozvedená. Od té doby je z ní matka samoživitelka a o dvojčata Magdalenu a Josefa (8) pečuje výhradně ona sama. Jinak by to ale herečka ani nechtěla. Proti střídavé péči má totiž dost zásadní výtky.

Exmanžel Maurerové Michal Kožíšek vídá svoje děti na čtyři dny jednou za dva týdny. Podle hvězdy seriálu Ulice je to tak naprosto v pořádku. „Děti mají mít jedno hlavní doma. Při střídavé péči jim ani jedno místo neposkytne zázemí, bezpečí. V zemích, kde k ní přistupují desítky let, se už zjistilo, že má vliv na psychickou labilitu dětí. Vytvářejí si pak vlastní domov odděleně od obou rodičů – na internátech a podobně. Samozřejmě nechci odpírat druhému rodiči právo vídat se svými dětmi. Jen si prostě myslím, že děti by měly být někde doma,“ rozpovídala se herečka pro magazín Rodina Dnes.

Míša se na druhou stranu domnívá, že v ideálním případě by se o výchovu měli dělit maminka i tatínek. „Tradiční rodinný model je prověřený tisíciletími, i v živočišné říši má sameček a samička svoji roli. Jakmile jsme okolnostmi donuceni být od sebe, najednou chybí buď jeden, nebo druhý element. Pak jsou po tatínkovi vyžadované věci, na které by měla spíš dohlížet maminka, a naopak. Proto musím být máma i táta, což někdy nefunguje,“ posteskla si Maurerová. „Ideální by bylo, kdyby se lidé nerozváděli a nerozcházeli. Kdyby jejich kroky byly uvážené. Kdyby šli do založení rodiny s tím, že když přijde průšvih a bude řešitelný, zapracují na něm,“ zafilozofovala si herečka, která si otce svých dětí brala po deseti letech společného soužití. Rozvedli se o pár měsíců později.  



Přečtěte si
ivoadler
5. 1. 2017 • 11:27

Příkladem odpovědného přístupu k manželství a rodičovství zrovna není. Není to ojedinělý případ. Partneři spolu roky žijou, pak se vezmou a rozejdou. Manželství je něco jiného než soužití na psí knížku. Aspoň že se stará o ty děti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.