Kopta z Ulice: Z výslechu byl podělaný strachy… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kopta z Ulice: Z výslechu byl podělaný strachy…

Václav Kopta prožil opravdu zlý zážitek.
Václav Kopta prožil opravdu zlý zážitek. (Foto: Dan Černovský)

Václav Kopta (51) dostal roli, ve které se vrací do poloviny osmdesátých let, což mu připomíná opravdu traumatické zážitky. Herec v té době totiž musel podstoupit výslech v pověstné Bartolomějské.

Tehdy byl Kopta i se svou tehdejší přítelkyní, dnes už manželkou Simonou Vrbickou (51) pozván příslušníky SNB k výslechu do pražské Bartolomějské ulice. „Podepsali jsme ještě jako kůzlata Několik vět a také žádost o propuštění Havla. A ejhle, najednou přišla předvolánka do Bartolomějské. Nejprve Simoně, pak i mně. Dodnes nevím, jak je možné, že věděli, že k sobě patříme,“ prozradil Sedmičce herec.

Oba dva prožili opravdu otřesný zážitek. „Simona byla u výslechu osm hodin, já asi šest a opravdu bych lhal, kdybych tvrdil, že jsem byl hrdina. Naopak, byl jsem poděláný až za ušima. Byli jsme ještě děti a oni nás opravdu pořádně zmáčkli, svěřil se Kopta, který má na to období špatné vzpomínky.

„Sice nám fyzicky neublížili, ale to ani neměli zapotřebí. Oni měli tu technologii moci a strachu zvládnutou perfektně. Šel jsem tam namachrovanej a odcházel jako velmi vystrašený, zlomený člověk, protože jsem se bál, co bude následovat, když tohle bylo poprvé. Naštěstí se jako zázrakem dostavil listopad 1989 a já jsem vděčný za to, že mi nenabídli spolupráci,“ dodal Václav, který je velmi rád, že ta doba už je pryč.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.