Štěpánovou z Ordinace dohnala minulost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štěpánovou z Ordinace dohnala minulost!

Za poslední dva roky se herečka s exekutory setkává poměrně často.
Za poslední dva roky se herečka s exekutory setkává poměrně často. (Foto: Alexandr Malachovský)

Bára Štěpánová (57) je opět ve spárech exekuce! Nejdřív dlužila na zdravotním pojištění, později jí zastavili dům kvůli manželovi. A zítra budou herečce kvůli bývalému manželovi prodávat v exekuční dražbě pražský byt.

Bářin exmanžel Luboš Rychvalský (52) má totiž velké finanční problémy. Podle výpisu z Centrální evidence exekucí je na něj vedeno 9 řízení v celkové částce 3 242 892 Kč. Než se Štěpánová provdala za svého nynějšího manžela Miroslava Barabáše (54) byli s Rychvalským přátele, kteří neřešili rozvodové tahanice. „Na majetku jsme se dohodli,“ prohlašoval před 12 lety hereččin exmanžel.

Teď kvůli němu ale Bára může přijít o byt v pražských Vinohradech. „Předmětem elektronické dražby jsou nemovité věci povinného ve společném jmění manželů postižené exekučním příkazem prodejem nemovitostí ze dne 23. 9. 2009,“ píše se ve veřejně dostupném dokumentu o usnesení o nařízení dražebního jednání s tím, že soudní exekutor nařídil dražbu bytu na tento čtvrtek. Příkaz byl tedy podán dva měsíce poté, co se herečka provdala za Barabáše. Proti exekuci už byla sice loni v březnu podána žádost o vyloučení, ale ta byla pravomocně zamítnuta. Majitelem zmiňovaného bytu je ale podle Katastrálního úřadu nemovitostí pouze Štěpánová. „Jde o byt 1+1 s kompletním sociálním zázemím na pražských Vinohradech v prvním nadzemním podlaží bytového domu v hodnotě 1 935 000 Kč,“ stojí ve znaleckém posudku, který si objednal soudní exekutor. Nejnižší podání se stanovuje na částku 1 935 000 Kč.

Otázkou ale zůstává, proč by měla herečka doplácet na dluhy svého bývalého manžela. „Může se například jednat o situaci, kdy vymáhaný dluh vznikl za trvání manželství a byt byl součástí společného jmění manželů, ale dohoda o vypořádání nebyla ve vztahu k věřiteli účinná,“ vysvětlují právníci. K této situaci se vyjádřil pouze hereččin současný manžel, který jí dělá i manažera. „To je její věc. Já o tom nic nevím,“ řekl Blesku Barabáš.



Přečtěte si
jity
19. 12. 2016 • 15:38

Marně se neříká mě chcípla koza, tak ať sousedovi chcípne také.

-bello-
19. 12. 2016 • 14:42

Ať nakopne kolobrndu a jede žádat o garsonku na Orlík . Na dluhy si taky může vydělat ! Stačí, když se bude střídat na Starém Městě s Vopěnkovou, která tam dementního " knížepána " vyvádí na pivo.

avina
15. 12. 2016 • 19:54

Ošklivá zrzka, stará . Doma velí manžílek a ona vydělává. Krá....U Krause se babka předváděla, trapně jako ostatní zarezlivějí havlisté. Lahváč Vašek jim seděl v chlastu, hulení, vymetání hospod...Minulost lempla-ožralý spadl do rybníka a pak z toho zápal plic....

anka
15. 12. 2016 • 13:01

Koukam, ze neni nic co by vas potesilo vic, nez kdyz ma jiny problemy........Podle me je treba zakon zmenit. Pokud manzel ci manzelka udela behem manzelstvi dluhy a druhy partner o tom nevi - tj. zadnou smlouvu nepodepsal, zadnym majetkem se nezarucil - exekuce by se mu mela vyhnout. Je to ukol toho kdo pujcuje vedet komu pujcuje a mit podepsane nahrady skody pred tim nez pujci. A pokud se jedna o majetek psany na oba manzele, nebo na rodinny byt/dum - potrebuje souhlas obou manzelu. .....To ze si kdejaky sobec nadela dluhy v Cesku, pak opusti zenu a deti, a necha svoji ex splacet dluhy - je nejen sproste, ale melo by byt i protipravni.

reknirmareno
15. 12. 2016 • 10:34

Ale cecky mela kdysi k nakousnoti...ted s nima muze chytat ryby z Karlova mostu.😥

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.