Zlín 2007: Dětem začal festival! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zlín 2007: Dětem začal festival!

Libuše Šafránková na festivalu převezme cenuza přínos dětskému filmu.
Libuše Šafránková na festivalu převezme cenuza přínos dětskému filmu.  (Aha! – Dalibor Puchta, ČTK)

ZLÍN – Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín už je v plném proudu! Včera totiž proběhl zahajovací večírek, který nastínil celý týdenní program, nabitý plejádou filmů pro děti a spoustou významných hereckých osobností! Do Zlína zavítá třeba Haley Joel Osment z filmu Šestý smysl nebo Andrej Chalimon alias oscarový Kolja! Ten tu oslaví sedmnácté narozeniny a jako dárek dostane setkání s hereckou kolegyní Libuší Šafránkovou (52).

  • Kolja dostane Šafránkovou
  • Svobodová se ani nezastaví

Festival přivítá ale i vdovu po Karlu Svobodovi (†68) a prezidentku Kapky naděje Vendulu Svobodovou (35)! „Mám tu tak nabitý program, že nevím, jak to všechno stihnu,“ strachuje se Vendula.

Nadační fond Kapka naděje se totiž už popáté stane součástí mezinárodního filmového festivalu. Kromě tiskových konferencí se Vendula zúčastní přijetí u primátorky města, jehož součástí bude vernisáž obrazů Karla Gotta, odhalí na chodníku slávy další hvězdu, navštíví nemocnici, kterou dlouhodobě podporuje, a na návštěvu přijde také do Dětského centra. Nabitý program Svobodová ukončí 30. května koncertem Večer naděje na zlínském náměstí.

Na festivalu filmů si letos daly sraz i dvě slavné dětské hvězdy, dnes už ve věku teenagerů. Kromě amerického herce Haleyho Joela Osmenta, proslaveného snímkem Šestý smysl, který ve Zlíně 30. května uvede film A. I. Umělá inteligence, míří na festival i ruský hrdina Kolji Andrej Chalimon. »Kolja« zde 1. června oslaví sedmnácté narozeniny. Jedním z dárků pro něj bude setkání s Libuší Šafránkovou, která s ním v Koljovi hrála. Šafránková také na závěrečné slavnosti v přímém přenosu převezme cenu za přínos tvorbě pro děti.

Vlastní retrospektivu bude mít i Juraj Kukura, festival připomene i tvorbu skladatele mimo jiné filmové hudby Karla Svobody. K novinkám letošního 47. ročníku patří také »americká romantika«, jak tu v nadsázce říkají autokinu, jež chystá hlavně české komedie a muzikály.


O dalších událostech z Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež Zlín 2007 čtěte v deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.