Thielová z Florenc 13.30: Brala jsem to jako varování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Thielová z Florenc 13.30: Brala jsem to jako varování!

Valentina Thielová si teď život užívá.
Valentina Thielová si teď život užívá. (Aha! – Karel Kopáč)

Valentina Thielová (83) vypadá pořád skvěle. Život si teď užívá plnými doušky. Vždycky to ale tak růžové nebylo.

Minulý rok dokonce ještě hrála, jenže pak se objevily zdravotní problémy. „Brala jsem to jako varování a uvědomila si, že je asi na čase skončit,“ prozradila pro Sedmičku Valentina s tím, že momentálně svůj veškerý volný čas věnuje četbě.

Kdyby jí ale někdo nabídl dobrou roli, tak by se k herectví ještě vrátila. „Udělala bych za vším takovou tu definitivní tečku, ale to by opravdu muselo být něco, co by mi stálo za to,“ svěřila se herečka, která se divákům vryla do paměti hlavně filmem Florenc 13.30.

Herečka ale neměla vždycky jednoduchý život. Brzy po válce přišla o tatínka, pak jí zemřela sestra. S prvním manželem Vladimírem Thielem žila devět let. Po druhé se vdala za Arpáda Vilčeka, tohle manželství jim vydrželo krásných sedmačtyřicet let.

Jenomže oba veřejně odsoudili sovětskou okupaci, což jejího muže připravilo o vysokou funkci v ČKD a ji o další herecké příležitosti. Nejhorší ale pro ni bylo to, že dvakrát mimoděložně otěhotněla a potratila. „Já měla život tak těžkej, že kdybych vám to měla vyprávět, vydalo by to na román,“ dodala Thielová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.