Nemocná Obermaierová: Aktuální info o jejím stavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nemocná Obermaierová: Aktuální info o jejím stavu!

Obermaierová letos skončila v rukou lékařů potřetí a doufá, že naposledy.
Obermaierová letos skončila v rukou lékařů potřetí a doufá, že naposledy. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Pavel Machan, Robert Klejch)

 Perné dva týdny čekání na verdikt. Jaroslava Obermaierová (70) už ví, kvůli čemu skončila v nemocnici. „Lékaři mě pustili domů s tím, že jsem přechodila boreliózu. Nikomu to nepřeju,“ řekla Aha! drbna Vilma Nyklová z nekonečného seriálu Ulice.

Problémy s očima, nechutenství, pocity nejistoty přiměly hereččina syna Jardu (36), aby maminku odvezl do vinohradské nemocnice. Obermaierová si užila nervy. Teď už naštěstí ví, co vše způsobilo, takže je klidnější. „Jsem moc vděčná lékařům, že přišli nemoci na kloub. Věřím jim a poslouchám je na slovo, takže ještě každý den docházím na kapačky s antibiotiky. Borelióza je běh na delší trať,“ svěřila Aha! herečka.

Už se moc těší, že se zítra zase vrátí k natáčení seriálu Ulice. „Nyklová mi chyběla, právě studuju scénář,“ smála se Jarka. Kamarádka a kolegyně Vlasta Peterková (70) se zase postarala o její roli v muzikálu Mýdlový princ. „Jsem Vlastě vděčná, že se za dva dny naučila mou postavu a že ji ještě teď párkrát v pražském Divadle Broadway zahraje. Musím trochu zvolnit a záskok se moc hodí,“ dodala Obermaierová.

Nejdelší role v životě
Vilmu Nyklovou hraje Jarka už 11 let a přiznává, že si milou drbnu oblíbila stejně jako partu kolem Ulice. „Seriál mi vstoupil do života a myslím, že už žádnou roli nebudu hrát tak dlouho,“ říká.

Co je borelióza?
Je to nejčastější onemocnění přenášené klíšťaty v Česku. Příznaky jsou zejména pálení kůže, píchání, mravenčení, trnutí, pocit necitlivosti nebo naopak stěhovavé bolesti různě po těle. Velice typická je obrna lícního nervu. Napadení autonomního nervového systému se projeví bušením srdce, nepravidelným srdečním rytmem, pocením v horní části těla, problémy se střevy a nebo močovým měchýřem, které bývají zaměněny s onemocněním střev nebo zánětem močového měchýře.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.