Třetí brácha herců Dlouhých: Vydělává miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Třetí brácha herců Dlouhých: Vydělává miliardy!

Slavní sourozenci Michal a Vladimír o svém nemladším bratrovi nikdy moc nemluvili.
Slavní sourozenci Michal a Vladimír o svém nemladším bratrovi nikdy moc nemluvili. (Foto: Zbyněk Pecák, ara)

O nejmladším bratrovi herců Michala (48) a Vladimíra (†52) Dlouhých se příliš nemluvilo. Přitom se jeho jméno objevuje na předních stranách ekonomických rubrik. Oliver (28) totiž podniká a jeho majetek se odhaduje na několik miliard.

Když se tatínek Vladimíra a Michala s jejich matkou rozvedl a založil novou rodinu, zůstali stále v kontaktu. „Dokonce, když se jejich otci narodil v roce 1988 třetí syn Oliver, Vladimír narození o třicet let mladšího bratra oslavoval v Divadle Na Zábradlí,“ řekla Blesku rodinná známá. Bratři spolu prý dobře vycházeli a navzájem se podporovali.

Oliver svou kariéru nastartoval tím, že sháněl levné letenky do Portugalska. „Trvalo mi to několik dní, než jsem našel nejlevnější spojení. Pak jsem přišel s unikátním nápadem, udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ prozradil Dlouhý v show Jana Krause. Založil tedy úspěšný vyhledávač letenek (Skyapicker, dnes Kiwi), který pracuje na principu algortimu, který vyhledává lety všech dopravců, i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. „Výsledkem je řada levných letů, které na sebe navazují. V některých případech je letenka dokonce levnější až o 50 či 90 procent,“ upřesnil.

Dlouhý má opravdu velké plány. „Do pěti let chci, abychom byli největším prodejcem letenek na světě. Z minimální investice jeden milion dolarů se zhodnocení povedlo, jak to já vidím, plus mínus 400 milionů dolarů, svěřil se Oliver. V přepočtu to vychází na 10 miliard korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.