Kytaristu Hladíka zabila fibróza! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kytaristu Hladíka zabila fibróza!

Radim Hladík
Radim Hladík (FOTO: Profimedia.cz)

Ve věku 69 let zemřel dnes ráno kytarista kapely Blue Effect Radim Hladík. Server Novinky.cz uvádí, že podlehl následkům fibrózy plic, se kterou už delší čas bojoval.

Hladík působil na hudební scéně dlouhých šedesát let a stál u zrodu legendární kapely. Pro ČTK informaci o jeho úmrtí prozradil i současný zpěvák Blue Effectu Honza Křížek.

„Už několik let bojuju s plicní fibrózou, což je choroba, která se pomaličku, ale jistě zhoršuje. Po mnoha vyšetřeních jsem se letos v srpnu dostal do registru pro transplantaci plic, takže čekám, kdy se ozve telefon a lékaři mi sdělí, že jede sanitka a odveze mě do nemocnice v pražském Motole, kde mi vymění plíce,“ uvedl Hladík v říjnu. Jak dlouho ale budu čekat a jestli se dočkám, to není v mých rukou. Naděje umírá, jak známo, poslední. A já jinou šanci než transplantaci plic nemám,“ vysvětlil před časem v rozhovoru pro Novinky.cz. Dnes ráno bohužel legendární kytarista zemřel.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.