Hlasatelka Tomsová: Nenávist kvůli podrazu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hlasatelka Tomsová: Nenávist kvůli podrazu!

Takhle si ji jistě pamatují televizní diváci!
Takhle si ji jistě pamatují televizní diváci! (Aha! – Dan Černocký, Profimedia.cz, ara)

Někdo jejich práci dnes považuje za zbytečnou, faktem ale je, že hlasatelé a hlasatelky patřili ve své době mezi nejoblíbenější tváře televizních obrazovek. Marie Tomsová (64) ovšem zažila i opačnou zkušenost. Pro Rodina Dnes zavzpomínala na období, kdy jí od diváků chodily nenávistné dopisy.

Všechno to způsobil nápad režisérky Jitky Němcové, se kterou Tomsová natáčela hru Taneční zábava. Němcová se inspirovala Válkou světů od Orsona Wellse. Ten adaptoval knihu popisující invazi mimozemšťanů na Zemi jako rozhlasovou hru způsobem, který posluchače naprosto zmátl. V roce 1938, kdy ještě televize nepronikly do našich domovů, způsobila hra totální paniku (lidé např. rabovali nebo dokonce páchali sebevraždy). Pohrávat si s důvěřivostí diváka ale, jak se ukázalo v případě Taneční zábavy, nebyl dobrý nápad ani v roce 1990.

O jakou mystifikaci šlo tentokrát? „Spočívala v tom, že uprostřed uvádění tohoto pořadu do hlasatelny vtrhl tehdy ještě neznámý herec Vladimír Marek, přitiskl mi k hlavě pistoli a další hodinu a půl během celé hry mě jí ohrožoval. Neumíte si představit, co se strhlo za poprask! Telefonní ústředny byly okamžitě zahlcené telefonáty, lidé se sjížděli k televizi mě osvobodit. Mysleli jsme si, že poté, co se změní postavení kamer, pochopí, že nejde o realitu, ale o fikci. Navíc běželo během celé té doby pod obrazem upozornění: Sledujete hru Taneční zábava. Dostala jsem spoustu ošklivých dopisů, ve kterých mi diváci přáli, aby se mi to opravdu stalo, za to, jak se o mne báli. Dřív jsem byla jejich Mařenka, teď jsem je povedla,“ popsala nepříjemnou zkušenost Tomsová.



Přečtěte si
-bello-
20. 12. 2016 • 01:01

jity taky ti přeju vánoční pohodu plnou klidu a vůní i vzpomínání na ty, co už nejsou s tebou.

jity
19. 12. 2016 • 14:40

Vás dvě jsem vždycky brala, tedy chaluge a tebe, ale bohužel mi tyto poslední příspěvky docela zklamaly. Ty jsi alespoň slušná a bez urážek. Přesto přeji hezké Vánoc a hodně zdraví do r. 2017.

-bello-
19. 12. 2016 • 14:19

jity já už ti k tomu nic víc neumím říct.

jity
19. 12. 2016 • 14:14

Pořád mi neni jasné, když jsem jen napsala jak jsem měla možnost tohoto herce vidět, že to je horší než kopání do starších žen. To holt je v pořádku to ti nevadí.

jity
19. 12. 2016 • 14:12

Nejsem čistá jako lilie, ale asi jsem podle tebe byla špatně vychovávaná. Úcta k lidem a nepohrdání lidmi holt jsou ti cizí. To neni názor, že někdo patří do starého železa a nebo je jalovice, když nemohla mít děti to je pohrdání a povyšování nad někým koho neznám. Asi budeš mít nějaký problém, když máš toto zapotřebí. Někdo holt si potřebuje léčit mindráky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.