Vděčná Stašová: Zachránil ji Kačer! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vděčná Stašová: Zachránil ji Kačer!

Jan Kačer Simoně Stašové dost možná zachránil hereckou kariéru.
Jan Kačer Simoně Stašové dost možná zachránil hereckou kariéru. (Foto ara)

Dcera Jiřiny Bohdalové (85) to neměla na začátku herecké kariéry jednoduché. Dlouho hrála jen malé role a v jednu dobu jí dokonce hrozil vyhazov z Divadla E. F. Buriana. V osudové chvíli však Stašové pomohl režisér Jan Kačer (80).

Simona Stašová (61) je dnes velkou hvězdou. Vždy tomu tak ale nebývalo. Herečka v rozhovoru pro Moji Psychologii zavzpomínala na své největší životní karamboly. „Třeba když mě chtěli vyhodit po čtyřech letech termínované smlouvy z Divadla E. F. Burina pro nedostatek talentu a zachránil mě právě Jan Kačer, který jediný ze mě něco vycítil. Věděla jsem, že ho nesmím zklamat, že by to byl můj konec, a možná tam v té době jsem na sobě začala dřít jako mezek,“ svěřila se Stašová.

Kačer jí pomohl nejen udržet si flek, ale také dal Stašové mnohem větší prostor než všichni režiséři před ním. „Jan Kačer má v mém srdci nezaměnitelné místo, protože mi jako první uvěřil, že ve mně něco je. A jako první mi dal velkou roli Varvary v Čechovově Višňovém sadu,“ pěje na něj chválu Simona, která později ve světě filmu prorazila v legendárních Pelíškách.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.