Ťukněte si s celebritou! Herečka Kateřina Macháčková slaví 67 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ťukněte si s celebritou! Herečka Kateřina Macháčková slaví 67

Kateřina Macháčková slaví 67. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Kateřina Macháčková slaví 67. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Aha! – Jiří Hadač)
Herečka Kateřina Macháčková pochází z umělecké rodiny. Je dcerou herce a režiséra Miroslava Macháčka a operní pěvkyně Věry Štiborové.

Po absolutoriu pražské DAMU v roce 1972 Kateřina Macháčková nastoupila do angažmá v pražském Divadle S. K. Neumanna, což je dnešní libeňské Divadlo pod Palmovkou.

Půvabná Kateřina Macháčková se poprvé objevila ve filmu režiséra Vladimíra Čecha a scénáristy Jaroslav Dietla Bylo čtvrt a bude půl (1968), kde hlavní roli ztvárnil Michal Pavlata. Stejný režisér si Kateřinu Macháčkovou vybral do svého komediálního muzikálu Svatá hříšnice (1970). V ní si půvabná blondýnka zahrála jednu z hlavních rolí spolu s Martinem Štěpánkem, Ladislavem Peškem, Martinem Růžkem či Václavem Sloupem. Dále to bylo třeba v snímku Hynka Bočana Plavení hříbat (1975), Dívka jako ty (1975), kde dostala hlavní roli stejně jako ve snímku Motýlí čas (1990), a to po boku Jaromíra Hanzlíka.

Kateřina Macháčková hrála v několika desítkách televizních filmů a seriálů. Jmenujme třeba Dynastie Nováků, Rozpaky kuchaře Svatopluka (jím byl komik Josef Dvořák), Cirkus Humbero, O zvířatech a lidech (ve skvělém obsazení: Karel Heřmánek, Jiřina Bohdalová, Ivana Chýlková, Josef Somr, Petr Nárožný, Jan Hartl, Jan Potměšil) či Život na zámku (kde se si zahrála opět jednu z ústředních postav spolu s Tomášem Töpfrem, Kateřinou Hrachovcovou, Jiřinou Jiráskovou a Vlastimilem Brodským).

Kromě své herecké práce se také věnuje literární činnosti. Napsala knihu Zápisky z blázince. "V jedné době jsem byla ve složitější životní situaci a odjela jsem dokonce sama na Tahiti. A napsala jsem knihu Útěk z ráje. Měla jsem s sebou i malou kameru a natočila i amatérské video. Je to takový humoristický cestopis," řekla Blesku herečka.

Je dcerou herce a režiséra Miroslava Macháčka a operní pěvkyně Věry Štiborové. Z prvního manželství s hercem Petrem Svojtkou má Kateřina Macháčková syna Petra Svojtku ml.; z druhého s Ivanem Zmatlíkem dceru Helenu, jejíž babičkou byla ilustrátorka Helena Zmatlíková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.