Syn Karla Svobody (†68): Nečekaný úspěch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Syn Karla Svobody (†68): Nečekaný úspěch!

Syn Karla Svobody natočil film Pirko, který slaví úspěchy i v zahraničí.
Syn Karla Svobody natočil film Pirko, který slaví úspěchy i v zahraničí. (Foto ara)

Petr Klein Svoboda (35), syn tragicky zesnulého skladatele, se příliš „nepotatil“. Namísto skládání hudby se vrhnul na filmovou režii. A první ocenění na sebe nenechalo dlouho čekat…

Petr Klein Svoboda natočil společně s manželkou Lucií (37) film Pirko, který vypráví příběh mladé dívky, jenž se ocitla na úplném společenském dně. Snímek byl uveden na mezinárodním filmovém festivalu v Tallinu. A reakce publika byla neskutečná!

Už to, že si náš film vybral áčkový mezinárodní festival, jako je ten v Tallinnu, bylo pro nás neuvěřitelné. Ale to, co se dělo přímo na místě, překonalo všechny naše představy. Každá z projekcí Pirka byla beznadějně vyprodaná a po projekci celý sál nadšeně tleskal dlouhé minuty," rozpovídal se Petr pro Sedmičku. „Všechny reakce na náš film byly neskutečně pozitivní, navázali jsme tam spoustu nových přátelství i profesních kontaktů," doplnila svého chotě Lucie. Drsný film měl řadu pozitivních reakcí od recenzentů i diváků rovněž po svém uvedení na Slovensku. Do českých kin se dostane 19. ledna.



Přečtěte si
britva
27. 11. 2016 • 19:30

celý sál jim tleskal několik minut, tak akorát na tváře

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.