Ťukněte si s celebritou! Herečka Lucie Zedníčková slaví 48! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ťukněte si s celebritou! Herečka Lucie Zedníčková slaví 48!

Lucie Zedníčková slaví 48. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Lucie Zedníčková slaví 48. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! ( Foto Aha! – Pavel Machan a TV Nova)
Adoptivní dcera herce Pavla Zedníčka se narodila jako Lucie Bártová, po svatbě přijala jméno Pokorná, ale jako herečka je známá coby Lucie Zedníčková.

Pochází z umělecké rodiny, její maminka je tanečnice Taťána Bártová. Když dosáhla Lucie Zedníčková věku osmi let, stal se herec Pavel Zedníček jejím otčímem, neboť si Taťánu Bártovou vzal. Tou dobou už ale měla Lucie Zedníčková první herecké zkušenosti za sebou. Už jako pětiletá se objevila v televizi v dětských pořadech, které uváděla Štěpánka Haničincová. V deseti letech byla obsazena do filmu Lásky mezi kapkami deště (kde si zahrál mladičký Lukáš vaculík) nebo Hodinářova svatební cesta Korálovým mořem (kde se objevili např. Jiří Lábus, Zdeněk Srstka, Roman Skamene ale i oblíbená slovenská dvojice Lasica - Satinský).

Pokud jde o studium, je samozřejmé, že Lucie Zedníčková se rozhodla pro DAMU. Svoji profesionální hereckou kariéru startovala v Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo), působila i v Činoherním klubu a vystupovala s divadelní společností Háta. Objevila se v řadě seriálů, například Dobrodružství kriminalistiky, Hříchy pro pátera Knoxe, O zvířatech a lidech, Saturnin (kde vytvořila milenecký pár s Ondřejem Havelkou), Hospoda, Ententýky (spolu s Jitkou Schneiderovou si zahrály matky, které se snaží ulovit chlapa) či dokonce v německém Am Morgen danach. Pokud jde o filmy, kromě zmíněných dvou prvních lze uvést třeba pohádku Třetí princ nebo filmy Levé křídlo, Helimadoe, Kanárská spojka, Hrobník či opět německý Das Siebte Foto (Lucie Zedníčková totiž skvěle ovládá němčinu). Rodinný život se Lucii Zedníčkové úplně nevyvedl. Provdala se za producenta, dramaturga a scenáristu Víta Pokorného, s nímž má dvě děti, dceru Amelii a syna Mikuláše. Ale po několika letech se začaly v médiích objevovat informace o jejich rozvodu. Pokorný se začal na společenských akcích objevovat po boku jiné ženy. To už ale Lucie Zedníčková žila několik let (zhruba od roku 2008) s hereckým kolegou z Městského divadla v Brně Petrem Štěpánem. Jenže ani tento vztah nevydržel. Nyní randí s o 11 let mladším hercem Jaroslavem Matějkou, kterého poznala ve stejném brněnském divadle jako svého předchozího partnera.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.