Odešel poslední ze Sedmi statečných: Robert Vaughn (†83) podlehl leukémii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odešel poslední ze Sedmi statečných: Robert Vaughn (†83) podlehl leukémii!

Robert Vaughn zemřel ve věku 83 let.
Robert Vaughn zemřel ve věku 83 let. (Foto ara)

Robert Vaughn byl doposud posledním žijícím hercem z westernu Sedm statečných. Zemřel v pátek po krátkém boji s leukemií.

"Pan Vaughn zesnul obklopen svou rodinou," uvedl hercův manažer Sullivan. Vaughna oplakala jeho manželka Linda a děti Casside a Caitlin. 

Hrdina ze Sedmi statečných ve světe showbyznysu prorazil již rok před slavným westernem. V roce 1959 byl totiž Robert nominován na Oscara díky filmu Hoši z Filadelfie. O rok později se již divákům představil v nezapomenutelné roli váhavého střelce Lee v nesmrtelných Sedmi statečných. 

Vaughn se poté zaměřil spíše na práci pro televizi. Do konce šedesátých let ale ještě stihl natočit několik slavných filmů, jakými byli např. Most u Remagenu, Bullitův případ nebo Julius Cesar (1970).

Na Oscara nikdy nedosáhl, oceněn byl však za svou televizní práci. Robert je držitelem sošky Emmy za seriál Washington: Behind Closed Door. V televizních seriálech se objevoval ještě v průběhu 90. let. Mezi ty známější patří Chůva k pohledání nebo Zákon a pořádek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.