Oblíbený moderátor ČT Vlado Štancel (†52): Zemřel na chodbě činžáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Oblíbený moderátor ČT Vlado Štancel (†52): Zemřel na chodbě činžáku!

Reportáže Vlado Štancela budou divákům ČT moc chybět.
Reportáže Vlado Štancela budou divákům ČT moc chybět. (Foto Aha! – Robert Klejch, ČT, ara)

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Vlado Štancel (†52) zemřel ve čtvrtek, pravděpodobně na embolii. Podle zjištění deníku Aha! o poslední minuty života bojoval ve dveřích činžovního domu na pražských Malvazinkách, kam se nastěhoval teprve před rokem!

V uličce panuje hrobové ticho. „Nikdo tu není, rodina odjela zřejmě zařizovat pohřeb,“ zaznívá z okna v prvním patře domu, ze kterého nás sleduje soused. Po chvilce otvírá dveře činžovního domu a smutným hlasem říká, co se stalo: „Pan Štancel těžce dýchal, když chodil do schodů. Ve čtvrtek, když přišel, tak taky těžce dýchal a mezi dveřmi padl na zem. Zavolali jsme záchranku, oživovali ho celou hodinu. Bohužel, marně.“ popisuje dramatické chvíle soused Bursík.

Publicista Štancel podle jeho slov moc nepečoval o své zdraví. „Možná kdyby byl vyhledal lékaře dříve...“ zamýšlí se soused. „Jinak to byl velice příjemný člověk a je ho škoda,“ uzavírá. Po oblíbeném moderátorovi zůstane prázdné místo v rodině, televizi i mezi jeho přáteli.

Černé ovce pláčou
„Vlado Štancel byl nejen naším kolegou, ale také přítelem. Jeho ztráta je a bude bolestná pro pořad, pro diváky a především pro jeho rodinu, které si tímto dovolujeme vyjádřit upřímnou soustrast. Černé ovce budou pokračovat, budou ale určitě jiné,“ napsali Štanclovi kolegové.

Nebyl jen reportér
Měl talent, byl vtipný i všestranný.  Vlado Štancel nebyl jen reportérem publicistického pořadu ČT Černé ovce, ale také herec, scenárista a režisér. Objevil se třeba v televizním cyklu Česká soda. Napsal scénáře k pohádce Peklem s čertem, několika povídkám z cyklu 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem nebo k inscenaci Podle vlastních zásad do cyklu Nadměrné maličkosti. Podle scénáře Tomáše Magnuska režíroval v roce 2009 film Pamětnice.



Přečtěte si
vigela
13. 11. 2016 • 17:37

Nadpisu jsem nejdřív nemohla uvěřit. Až po přečtení celého článku mi došlo, že je to pravda. Škoda. Byl sympatický. Upřímnou soustrast rodině a všem v pořadu Černé ovce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.