Ruppert z Monkey Business: Strach zahání chlastem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ruppert z Monkey Business: Strach zahání chlastem!

Matěj Ruppert si na uklidnění dá pivko...nebo dvě.
Matěj Ruppert si na uklidnění dá pivko...nebo dvě. (Foto: Martin Hykl)

S úspěšnou kapelou koncertuje už 16 let, přesto se nikdy nezbavil trémy před vystoupením. Místo toho, aby svoje úzkosti řešil s odborníkem, nalije se Matěj Ruppert (38) před koncertem alkoholem.

Není to ale nic vážného, zpěvákovi už nyní stačí poměrně málo k tomu, aby se hodil do pohody. Nebývalo to tak ovšem vždy. „Ty časy, kdy kapela pomalu začínala hrát a já jsem ještě blil pod stejdží, jsou pryč. Teď to většinou nastupuje až ten den dopoledne, to jsem pak dost podrážděnej, málomluvnej, mám chuť nejradši celej koncert zrušit… Ale jak vyjdu na pódium, tak to naštěstí zmizí. No a k tomu mi pomáhá právě to pivo nebo dvě. Jasně, přemýšlel jsem, že bych s tím mohl zajít k psychologovi, že bych mohl začít meditovat nebo se to pokusit odbourat nějak podobně. Ale on ten alkohol funguje dost zaručeně, tak proč to měnit? Jen se to s ním nesmí přehnat,“ rozpovídal se pro Nedělní Blesk Matěj, který už má s opileckým koncertem své zkušenosti.

„Ale to už je dost let zpátky a rozhodně to není dobrej model. Dvě piva na uklidnění jsou fajn, ale jít hrát opilej je blbost. Jednou se nám stalo, že jsme byli opilí celá kapela a překvapivě to byl hodně zábavnej koncert pro nás i pro diváky. Ale když jsme pak dohráli, shodli jsme se, že takhle už fakt příště ne,“ dodal Ruppert s tím, že sám to s „uklidňováním“ před vystoupením přehnal jenom dvakrát nebo třikrát v životě.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.