Ladislav Frej (74): Unikátní snímky z jeho domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ladislav Frej (74): Unikátní snímky z jeho domu!

Představitel syna primáře Sovy ze slavného seriálu Nemocnice na kraji města.
Představitel syna primáře Sovy ze slavného seriálu Nemocnice na kraji města. (Foto Aha! – David Kundrát, Mária Rušinová, ara)

Na zahradě u Ladislava Freje (74) je veselo. Schází se tam celá jeho rodina, syn Ladislav Frej ml. (43), dcera Kristýna (45) a také vnoučata Štěpán a Ráchel. Jediný, kdo u stolu chybí, je hercova manželka Věra Galatíková (†69).

Představitel syna primáře Sovy ze slavného seriálu Nemocnice na kraji města se do »Sovího hnízda« nastěhoval před 17 lety, ještě se svou manželkou Věrou. Její ruka a vkus je na zařízení domu dodnes znát. Veškeré vybavení je ze dřeva stejné barvy, na zdech visí několik krajinek a spousta rodinných fotografií, na policích jsou suvenýry z cest.

Nejoblíbenější místem pána domu je ovšem terasa. Tady herec tráví nejvíce času se svou současnou partnerkou Gabrielou a právě tady rád posedí se svými dospělými dětmi a jejich ratolestmi. Věra, od jejíž smrti v prosinci uplyne už devět let, je pořád s nimi...

Nejvíc na ni vzpomíná syn Láďa. „Maminka mi moc chybí. Často na ni vzpomínám a mrzí mě, že nevidí Štěpánka růst. Umřela, když mu byl rok a tři čtvrtě, takže si na ni nepamatuje. Hodně mu o ní vyprávím,“ svěřil se syn Galatíkové a Freje v pořadu Můžu dál?, jehož repríza se vysílá dnes ve 21.25 na Barrandov Plus.

Přítelkyně bydlí jinde
S Gabrielou Mrkvicovou žije Ladislav Frej sice už čtyři roky, dodnes spolu ale nebydlí. „Mám svůj byt v Praze. Kdybychom spolu žili natrvalo, asi bychom se posekali,“ přiznala Gábina.

Kluk utekl do Norska
Po vzoru rodičů i syn Láďa vystudoval herectví, dlouho se mu ale nevěnoval. „Dal jsem výpověď a začal jsem pracovat v sociálním odvětví pro kombinované a mentálně postižené lidi. Udělal jsem si kurz a pak jim vymýšlel práci a pomáhal jim. To vlastně dělám doteď,“ prozradil s tím, že mezitím stihl s partou přátel ze zahraničí procestovat Norsko s improvizovaným divadlem.

Unikátní foto z Nemocnice!
Mezi rodinnými fotografiemi visí na zdi i unikátní snímek z natáčení Nemocnice. Je na něm zachycen tehdy pětatřicetiletý Frej s Karlem Högerem (†67), který měl původně hrát primáře Sovu. Seriál se začal točit v roce 1976 právě s ním. Na jaře 1977 ale Höger náhle zemřel a jeho roli musel převzít Ladislav Chudík (†91).



Přečtěte si
travina
3. 11. 2016 • 17:21

Frej je protivný, ješitný a velmi arogantní chlap! Nejen v Hostivici, ale ani v divadle oblíbený nikdy nebylo. Paní Galatíková byla světice, že s tímto kur.evníkem vůbec žila. Nebylo to pro ni lehké.

mekanik
3. 11. 2016 • 14:43

nechápu ty balonky na gauči.kde se mistr válí???

kristinn
3. 11. 2016 • 12:09

Neviem, aký bol ich vzťah s Galatíkovou, ale po jej rozlúčke by som si nedokázala nájsť nového partnera. Viem, že živí so živými, mŕtvi s mŕtvymi. Ešteže má baba toľko chochmesu a nenasťahovala sa tam natrvalo. Pani Viera bola pre mňa herečka Par exelans a jej dabing úžasný. Vďaka za mnoho pekných chvíľ, ktoré vniesla do môjho života a zrejme aj mnohých iných. Nech odpočíva v pokoji...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.