Hugh Laurie má svou hvězdu: Dr. House ležící spící! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hugh Laurie má svou hvězdu: Dr. House ležící spící!

Televize na hvězdě značí, že ji Laurie dostal za zásluhy o televizní zábavu.
Televize na hvězdě značí, že ji Laurie dostal za zásluhy o televizní zábavu. (Foto Reuters)

Britský herec Hugh Laurie (57) je díky hlavní roli v seriálu Dr. House hvězda. A jednu pěticípou hvězdu teď také dostal. Najdete ji na vyhlášeném Chodníku slávy v Hollywoodu!

Fanoušci ho znají především jako nerudného a jízlivého doktora Gregoryho House, který řeší zapeklité případy na diagnostickém oddělení. Ve skutečnosti je ale Laurie veselá kopa, což teď ostatně i předvedl. Při odhalování hvězdy s pořadovým číslem 2593 se na červeném koberci neustále pitvořil, vyplazoval jazyk a dělal vylomeniny. „Mám z té hvězdy vážně neuvěřitelnou radost, je to pro mě velká čest,“ svěřil se novinářům.

Na událost se sice herec dostavil jako správný britský gentleman v obleku, ale aby nebylo pochyb o tom, odkud pochází, vzal si i pro jistotu i ponožky s britskou vlajkou.

Víte, že...
...za Dr. House dostal Laurie dva Zlaté glóby a 6x ho nominovali na cenu Emmy?
...v r. 2011 se dostal do »Guinnessovky« jako nejlépe placený herec v televizním dramatu (10 mil. Kč za každou epizodu!)?

Chodník slávy se nachází na Hollywood Boulevard a Vine Street v Los Angeles, kde je uveden i na seznamu památek. Každoročně se po něm projde asi 10 milionů turistů. S budováním chodníku se začalo v r. 1958 a jubilejní hvězdu s číslem 2500 dostala před třemi lety zpěvačka Jennifer Lopez.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.