Herečka Procházková (90) po filmu Lída Baarová: Měsíce plné strádání! Kdo ji zachrání? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Procházková (90) po filmu Lída Baarová: Měsíce plné strádání! Kdo ji zachrání?

Ve velkofilmu si zahrála stárnoucí Lídu Baarovou.
Ve velkofilmu si zahrála stárnoucí Lídu Baarovou. (Foto ara)

Po dlouhých 35 letech se Zdena Procházková (90) objevila před kamerou díky Renčovu velkofilmu Lída Baarová. Přestože roli stárnoucí prvorepublikové hvězdy zvládla bravurně, téměř rok strádala. Ke své velké lítosti nedostala žádnou další filmovou ani televizní nabídku. Až teď se objeví v nejsledovanějším seriálu současnosti!

„Je to jen malá epizodka, moc mě to ale potěšilo,“ řekla deníku Aha! Procházková o své roli v Ordinaci v růžové zahradě 2. Natáčela pouze jeden den a podle zdroje Aha! si vydělala šest tisíc korun. Hraje zestárlou subretu, která točila i s italským milovníkem Marcellem Mastroiannim (†75). A na stará kolena si zlomila krček. „Mám tam takový dialog s primářem Petrem Rychlým a stará se o mě ta jeho nová doktorka Michaela Badinková,“ prozradila Zdena i to, že je nejen herečkou, ale také seriálovou divačkou.

Roli jí nabídl režisér Marián Kleis (66). „Je to kamarád, který mi občas dá nějakou drobnost v televizi. A byl to také Marián, který poradil Filipu Renčovi, ať si mne omrkne, protože mě do té doby vůbec neznal. Jsem mu velmi vděčná, protože jinak by po mně neštěkl pes,“ říká Procházková. „Bylo to příjemné natáčení, škoda, že toho nebylo víc,“ dodává herečka. A zdůrazňuje: „Peníze nejsou prioritou, i když každá koruna dobrá. Já ale bez hraní opravdu strádám!“ Byla psychicky na dně
Po premiéře Lídy Baarové jí všichni zaručovali, že teď půjde opět z role do role. „Stal se ale pravý opak,“ připomněla smutně Zdena Procházková. „Docela mě to psychicky deptalo. Jako bych neexistovala...“ přiznala herečka.



Přečtěte si
antonuis.j
27. 10. 2016 • 07:53

No potěš klobás, jestli je opravdu Ordinace nejsledovanější seriál, tak je to ještě daleko, ale daleko horší s českým národem, než jsem věděl...

dandova
26. 10. 2016 • 13:38

Paní Procházková je milá dáma. Ale vždyť má stálý job v rakouských reklamách na XXXLutz. Takže aktivně v podstatě žije.

majojo
26. 10. 2016 • 11:39

Paní Procházková, ač čilá a aktivní, by si měla uvědomit, že ve svémvěku už steží dostane velkou či významnou roli - pro producenty je to moc velké riziko.

defakto
26. 10. 2016 • 11:29

... paní Procházková , budte ráda že jste se dožila tak pěkného věku , užívejte si každého dne , scházejte se s přáteli , smiřte se s tím, že už hrát nebudete a když tak , to budou jenom malé role .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.