Gott, Štaidl, Dietl: Mejdan s dcerou Štrougala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gott, Štaidl, Dietl: Mejdan s dcerou Štrougala!

Na oslavě čtyřicátých narozenin Ládi Štaidla bylo hodně veselo.
Na oslavě čtyřicátých narozenin Ládi Štaidla bylo hodně veselo. (Foto ara)

Každý, kdo v roce 1985 v českém showbyznysu něco znamenal, musel na oslavu do Jevan. Skladatel a dlouholetý kapelník Slavíkova orchestru Ladislav Štaidl (71) tehdy sezval na své čtyřicátiny spoustu slavných. Samozřejmě nechyběl Karel Gott (77) se svou tehdejší milou. A dobře se tam bavila dokonce i dcera tehdejšího premiéra Lubomíra Štrougala (92)! Úplně mrazí ze skutečnosti, že jednomu z hostů – králi českých seriálů Jaroslavu Dietlovi (†56) – při focení zbývaly už jen tři a půl měsíce života...

Kája a Láďa: Kamarádi přes půl století
Karel Gott se poznal s Ladislavem Štaidlem v roce 1963, kdy přišel muzikant do legendárního divadla Semafor, kde už Slavík působil. Po dvou letech ještě spolu s bratrem Jiřím Štaidlem (†30) založili vlastní divadlo Apollo. V roce 1967 odjeli všichni tři společně do Las Vegas. O šest let později Jiří zahynul při autonehodě v Říčanech.

Slavíkova milenka: Neunesla dítě!
Jitka Svobodová (50) byla tehdy láskou Karla Gotta. Dokonce právě s ní vznikla pověstná fotografie ze Slavíkovy koupelny, kde je Jitka v rouše Evině. Jenže když kráska zjistila, že je její Karel podruhé otcem, vztah rychle skončil.

Adamec a jeho první žena
Režisér Jiří Adamec (68) patřil už tehdy k televizní špičce. Měl za sebou např. úspěšné seriály Sanitka, Zkoušky z dospělosti a Bylo nás šest. Po jeho levici sedí první manželka MUDr. Tatiana Adamcová (65), s níž má děti Terezu (38), Kristinu (26) a Marka (42). Druhé režisérově manželce Janě Adamcové (44) bylo tehdy pouhých sedm let a chodila do první třídy základní školy.


Štaidlová: Rok před nevěrou
Tady se Aňa Štaidlová (69), bývalá manekýnka, právnička, první žena Ladislava Štaidla, matka jeho dětí Jana (40), Jiřího (41) a Karolíny (35), ještě usmívala. Jen rok po velkolepé oslavě se ale její muž seznámil s Ivetou Bartošovou (†48) a rodinná idylka skončila.

Stěhovavý Vančura
Zpěvák Rangers (v té době Plavců) Jan Vančura (69) byl tenkrát ženatý s manekýnkou Melánií Vančurovou (66). Netušil, že se během budoucích 30 let stihne oženil ještě dvakrát a že se odstěhuje z Prahy do Hradce Králové, který se stane jeho 14. domovem v řadě. Melánie Vančurová byla v roce 1967 tváří francouzské parfémové značky Miss Dior. Před Vančurou byla provdaná za Darka Vostřela (†63), který hrál v Písni pro Rudolfa III. řezníka Rudolfa.

Poslední šťastné dny Dietlových
Bývalou televizní hlasatelku Magdalenu Dietlovou (72) tehdy samozřejmě vůbec nenapadlo, že jejímu manželovi Jaroslavu Dietlovi (†56), z jehož pera pochází Nemocnice na kraji města a řada dalších českých seriálů, zbývají už jen tři měsíce života. Brali se v roce 1974 v Brně a byli spolu velice šťastní. Král českých seriálů zemřel tři a půl měsíce po oslavě na tenisových kurtech na infarkt přímo před očima své ženy a dětí. Právě se chystal na rodinnou čtyřhru...

Oslavenec: Osud jménem Iveta
Ladislav Štaidl (71), obklopený čtyřmi kráskami, se výborně bavil. Neměl ani potuchy o tom, že mu za rok zkříží cestu začínající hvězdička Iveta Bartošová a za 11 let s ní bude mít syna Artura (20). Netušil nic o tragickém konci labilní zpěvačky a o tom, že na výchovu Artura zůstane sám.

Holčička komunistického bosse
Právnička Eva Štrougalová (61) byla dcerou předsedy vlády ČSSR Lubomíra Štrougala (92). V roce 1977 si vzala novináře Mladého světa Jiřího Janouška (72). Dnes má Eva s kostýmní výtvarnicí Danielou Flejšarovou (62) módní značku E.daniely.
 
Rodil děti slavných
Slavný porodník Josef Bendl pomáhal na svět i dětem slavných. Odrodil všechny tehdejší Štaidlovy potomky.

Ten, co zlikvidoval Kubišovou
Na oslavě nechyběl ani ředitel normalizační agentury Pragokoncert, která jako jediná u nás zprostředkovávala vystoupení českým umělcům v zahraničí. František Hrabal se v únoru 1970 snažil zdiskreditovat Martu Kubišovou (73) podvrženými pornografickými snímky. Zpěvačka na něho podala trestní oznámení a 20 let si nikde veřejně nezazpívala.

Zamilovaný malíř
Akademický malíř Jiří Anderle (80) není jen jedním z nejslavnějších českých tvůrců, ale taky velice zajímavý člověk, který vedle štětce vládne i mluveným slovem. V rozhlase měl několik let vyhledávaný pořad Láska za lásku, kde poeticky vyprávěl o věcech kolem nás.

Přepsal Ebena
Novinář Jiří Janoušek (72) oslaví příští rok s manželkou Evou Štrougalovou již 40 let společného života. Je mimo jiné autorem knižního zpracování televizních rozhovorů Marka Ebena (58) Na plovárně, knihy rozhovorů s Janem Werichem (†75) a řady cestopisů.

Sběratel mincí
Eduard Polívka (†95) byl jedním z nejznámějších českých numismatiků. Zemřel v roce 2012. Oslavy se zúčastnil s manželkou.

Hele, Šiška!
Na oslavě překvapivě chyběl Karel Svoboda (†68). Zato tam byla jeho první žena Hana, zvaná Šiška, která zemřela v roce 1993 na rakovinu. Než poznala hitmakera a měla s ním děti Petra (36) a Janu (45), pracovala jako manekýna. Byla ve společnosti velice oblíbená a vyhledávaná.



Přečtěte si
mandat
26. 10. 2016 • 11:12

Kdo to tahnul s komunistama,tak mohl bez problemu do zahranici.

petr11
25. 10. 2016 • 12:44

......jo, Pražáci, měli se vždy dobře....po rudých byli také modří,že

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.