Ze zákulisí seriálu Doktor Martin: Výbuch na place! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ze zákulisí seriálu Doktor Martin: Výbuch na place!

Miroslav Donutil jako doktor Martin
Miroslav Donutil jako doktor Martin (Foto archiv ČT, ara)

Drama v oblíbeném seriálu doktor Martin v hlavní roli s Miroslavem Donutilem (65). Chemický výbuch! Tak tohle bylo natáčení včerejšího dílu Zešílíme spolu, kdy na scéně mohly být pouze tři osoby.

Filmování s kolonou, která se používá v chemickém průmyslu a s jejíž pomocí v desátém díle jedna z postav vyráběla barvy, bylo pro tvůrce seriálu opravdu náročné. „Na kouř z baněk jsme použili speciální kapky. Ty se používají ve filmu často. Především jako umělý kouř z jídla a podobně,“ svěřil Aha! rekvizitář seriálu s tím, že samotný výbuch, ke kterému právě došlo při neopatrné výrobě barev byl filmařsky nejtěžší.

„Celý štáb musel opustit místnost. Zůstal tam jen kameraman Míla Holman a ostřič a rekvizitář. Rozjela se kamera a rekvizitář hodil silvestrovskou petardu do sklenice s vodou, která následně vybouchla,“ prozradil přítomný rekvizitář. „Tento obraz se točil asi tři hodiny. Povedlo se to ale na druhý pokus,“ dodal ke včerejšímu dílu seriálu Doktor Martin.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.