Ťukněte si s celebritou! Herec Karel Heřmánek slaví 69! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ťukněte si s celebritou! Herec Karel Heřmánek slaví 69!

Karel Heřmánek slaví 69. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Karel Heřmánek slaví 69. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Aha! – Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Alexandr Malachovský, Pavel Machan)
Herce Karla Heřmánka by člověk poznal i po tmě. Tedy, pokud by promluvil. Svým hlasem zmámeného minotaura propůjčil duši boxerskému rváči, pánu všech pekel nebo frajerovi Hubertovi. Pak založil Divadlo Bez zábradlí, jedno z prvních soukromých divadel u nás. Jeho ženou je moderátorka Hana Heřmánková.

Karel Heřmánek vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění v Brně. Poté nastoupil do tamního Divadla na provázku, kde se seznámil s herci Jiřím Bartoškou a Pavlem Zedníčkem. S nimi odešel hrát do Ústí nad Labem a do pražského Divadla Na zábradlí, kde ho proslavili Bratři. Ale ne jeho, nýbrž Karamazovi. Hra podle stejnojmenného románu F. M. Dostojevského. Díky tomu přešel i do televize. Zahrál si například v rodinné komedii Krakonoš a lyžníci. Lucifera ztvárnil v pohádce Hynka Bočana: S čerty nejsou žerty, frajera Huberta pak ve snímku Fešák Hubert. Vysavače nabízel ve smutné komedii Smrt krásných srnců od uznávaného režiséra Karla Kachyni. V roce 2012 si zahrál ředitele školy v seriálu Gympl s (r)učením omezeným.

Po Sametové revoluci se krom Sovětského svazu rozpadla i scéna avantgardního Divadla Na zábradlí, kde herec Karel Heřmánek stále působil. Zábradlí vzal do vlastních rukou a založil Divadlo Bez zábradlí, kde hraje a řediteluje dodnes. V pronájmu má také městské divadlo v Karlových Varech. S divadlem mu pomáhá jeho druhá žena, herečka a moderátorka Hana Heřmánková. Ze dvou manželství má Heřmánek dvě dcery a tři syny. Karolínu, Krystýnu, Josefa, Františka a Karla, který je rovněž hercem. V roce 2009 měl Karel Heřmánek starší nepříjemnou nehodu, kdy si v opilosti prorazil lebku, ale naštěstí zůstal úraz bez následků.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.