Osud ženy českého miliardáře dává naději všem ženám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Osud ženy českého miliardáře dává naději všem ženám!

Ivana Tykačová má plnou hlavu zajímavých projektů.
Ivana Tykačová má plnou hlavu zajímavých projektů. (Foto: Robert Klejch, archiv Blesku)

Život manželky českého miliardáře Pavla Tykače (52), vypadá trochu jak jeden z příběhů červené knihovny. Ne vždycky si ale žila v blahobytu a její angažovanost v charitativních projektech také zřejmě není náhodná. Ivana Tykačová (49) měla v životě i těžké období, ale její příběh dává naději i mnoha ostatním ženám.

Ivana Tykačová s manželem se soustředí hlavně na pomoc dětem a ženám v nouzi, podle nich je totiž v dnešní době mnoho žen, které potřebují pomoci, vzhledem k padesáti procentní rozvodovosti. „I já jsem se rozváděla, proto moc dobře vím, že když žena zůstane s dětmi sama, je to nejen psychicky těžko zvladatelná situace, ale navíc se potýká i s ekonomickými problémy,“ vysvětlila Ivana Tykačová v rozhovoru pro deník Blesk.

Ani Ivaně totiž první manželství nevyšlo. „Už jsem měla tři děti a rozváděla jsem se, když mi bylo třicet,“ prozradila ze svého soukromí a vysvětlila, že její situace tehdy nebyla vůbec lehká, protože s prvním manželem podnikala a vzhledem k tomu, že odcházela ona, o všechno tehdy přišla.

„Tak samozřejmě to bylo náročné, když máte tři děti a místo peněz spíše dluhy, tak to nebylo jednoduché,“ přiznala s tím, že pomoc ženám v nouzi byla prvotně její myšlenka, ale manžel jí velmi rychle podpořil. Vznikla tak organizace Woman for Women, která už podpořila v novém začátku života zhruba 80 žen. Svou činnost rozšířili i o projekt The Bridge, který jženám pomáhá najít ztracenou sebejistotu a sebeúctu. V letošním roce plánují rozjet i projekt Parenting, který se má věnovat přípravě na rodičovství.

Ivana přiznala, že zapomněla zaplatit vlastní dceři obědy, ale na ostatní děti nezapomíná. Projekt Obědy pro děti už za dobu svého trvání zvládl nakrmit přes 8 tisíc dětí. Tvrzení, že se může charitě věnovat jen díky manželovi, se brání. „Myslím si, že to tak úplně není. Mně se osobně v podnikání také daří dobře. Ale ano, manžel je jeden z miliardářů, a proto můžeme společně pomoci daleko více lidem,“ dodala.

Pavel Tykač má s manželkou Ivanou dvě děti, celkem jich ale vychovávají osm, protože celkem šest už jich mají z předchozích vztahů. Ivana přiznává, že její velkou láskou jsou boty, knihy a nábytek. O dětech říká, že jsou obohacující a může tak díky nim prožívat několik životů. „S každým dítětem jeho, tudíž se nenudím a moc mě to baví,“ dodala.



Přečtěte si
kiwi65
12. 10. 2016 • 21:49

Fakt super článek.Tykač kapitola sama o sobě,a tato kobra?Když byla na dně tak ho potkala určitě na zastávce tramvaje když jela o půlnoci domů po 14 ti hodinový pracovní době za minimální mzdu.Tak a teď ještě tu o karkulce,tu jsem jako děcko miloval.

-bello-
12. 10. 2016 • 18:48

Nepochybuji o tom, že chudá po rozvodu nezůstala, vytunelovala Tykače na výživném .Asi jako blbka Čejková Čejku.

veselabublinka
12. 10. 2016 • 16:38

Pavel Tykač to je Motoinvest a vytunelovaný CS fondy? Mít takových peněz tak taky dělám charitu!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.