Ťukněte si s celebritou! Herečka Zuzana Bydžovská slaví 55. narozeniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herečka Zuzana Bydžovská slaví 55. narozeniny!

Zuzana Bydžovská slaví 55. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Zuzana Bydžovská slaví 55. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto ara)
Herečka s nezaměnitelným hlasem, držitelka tří Českých lvů a členka souboru Divadla Na Zábradlí. Soukromý život má komplikovaný, její životní partner Miroslav Etzler ji opustil.

Po studiu konzervatoře nastoupila Zuzana Bydžovská do Divadla  Na zábradlí. V letech 1990 – 2000 byla v angažmá v Národním divadle. Po této zkušenosti ovšem nastoupila opět do Divadla Na zábradlí a hostuje také v Ungeltu a Kalichu.

Zuzana Bydžovská poznala kameru už jako dítě, v 11 letech debutovala ve snímku Přijela k nám pouť. Po té si ji vytipoval do svých filmů režisér František Filip a pod jeho taktovkou Bydžovská zazářila ve snímcích Ten svetr si nesvlíkej, Jestli jednou odejdu a Případ platfus.

Poté se stala Zuzana Bydžovská jednou z nejobsazovanějších hereček, sluší jí plátno i  televize a tak na sebe nenechaly dlouho čekat ani seriály a televizní inscenace. Mezi seriály, v kterých ji můžeme vidět patří Rozpaky kuchaře Svatopluka, Vlak dětství a naděje, Hospoda, Hotel Herbich a z těch novějších Letiště, Soukromé pasti či Expozitura.

Této herečce se ovšem daří i na filmovém plátně. Zuzana Bydžovská je držitelkou tří Českých lvů. První za ženský herecký výkon ve vedlejší roli za roli matky ve snímku Gympl, druhý za hlavní ženský herecký výkon ve filmu Venkovský učitel a třetí za hlavní herecký výkon ve filmu Mamas and Papas.

Ze současného soukromí toho o Zuzaně Bydžovské není moc známo, ale v lásce ji štěstí moc nepřeje. Její životní láska, herecký kolega Miroslav Etzler ji opustil kvůli Vilmě Cibulkové a nechal ji se synem Kristiánem samotnou. Ani s ní ale přelétavý Etzler nakonec nevydržel.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.