»Český Borat« z Prostřeno! má otce mafiána: Sedí za padělání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

»Český Borat« z Prostřeno! má otce mafiána: Sedí za padělání!

Soutěžícím se Lubomír ukázal v titěrných plavkách boratkách.
Soutěžícím se Lubomír ukázal v titěrných plavkách boratkách. (Foto: FTV Prima, ara)

Prozradil rodinné tajemství! Lubomír Jochman (21) svým spolustolovníkům v primácké kulinářské show Prostřeno! svěřil, že jeho otec je známý mafián a odpykává si ve vězení několikaletý trest.

„Mám stejné jméno jako otec a jsem taková celebrita. Taťka je totiž dlouhodobě zavřený za padělání peněz,“ přiznal bez okolků vyučený elektrikář z jihomoravského Podivína, který se živí jako operátor výroby. Do pořadu se přihlásil na popud své přítelkyně, aby dokázal, že není srab.

12,5 roku basy
Lubomír Jochman starší patřil k tzv. Luhaňské brigádě, což je jeden z nejlépe organizovaných ruskojazyčných zločineckých gangů u nás. Jejich hlavní centrum je v Brně, jinak působí na celé Moravě, ve Slezsku i na Vysočině. Lubomírův otec byl s ostatními dvanácti členy mafiánského gangu v roce 2009 u Krajského soudu v Brně odsouzen na 12,5 roku za obchodování s falešnými dolary a eury, podvody a také za nedovolené držení zbraní.

Výbušný po něm
„Mám mu to za zlé, mohlo to být všechno jinak. Štve mě to, ale já si bohužel rodiče nevybírám. V něčem jsem stejný jako on. Neříkám, že agresor, ale umím taky vybouchnout, ale naopak zase mám smysl pro fair play,“ dodal ke svému otci soutěžící, který se v Prostřeno! představí už dnes večer.

Plavky se líbily
Mladý Jochman je pro každou legraci. Proto se rozhodl své hosty během večeře pobavit a přišel se jim v plavkách, které proslavil filmový Borat. „Takhle vypadají boratky. Dostal jsem je na Vánoce od kamarádů a mám to na dovolenou,“ pochlubil se Lubomír, jehož výstřelek se všem náramně líbil.

V kriminále uplácel
V roce 2012 potvrdil Krajský soud v Brně dvouletý trest pro bývalého náměstka ředitele věznice v Kuřimi Rostislava Coloně. Od vězně Lubomíra Jochmana přijal úplatek 200 tisíc korun. Za to mu měl zajistit nadstandardní ubytování ve vězení a častější kontakt s nejbližšími.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.