Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Bára Poláková slaví 33! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Bára Poláková slaví 33!

Bára Poláková slaví 33. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Bára Poláková slaví 33. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto archiv Kvarteto)

33. narozeniny dnes slaví herečka, zpěvačka a textařka Barbora Poláková. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Zpěvačka a herečka Bára Poláková se proslavila jako Blonďatá bestie - ztělesnila političku Kristýnu Kočí známou z odposlechových afér Věcí veřejných.

Barbora Poláková byla od dětství pohybově nadaná, věnovala se třeba krasobruslení nebo gymnastice. Krom toho se také učila hrát na klavír a v deseti letech začal hrát divadlo. Není divu, že si jako svoji profesní dráhu vybrala herectví. Nicméně také zpívá. Po gymnáziu začala Bára Poláková studovat DAMU a pak se stala členkou Divadla na Vinohradech. Proslavilo ji nicméně účinkování ve studiu Rubín, kde ztělesnila poslankyni Kristýnu Kočí v sarkastické hře Blonďatá bestie, kterou inspirovaly odposlechové aféry politické strany Věci veřejné v letech 2010 a 2011. Následoval kabaret Blonďatá bestie vrací úder, který si vzal na paškál pro změnu politické korupční kauzy. S hudebníkem Davidem Kollerem k němu vytvořila hudbení doprovod - protestsong „Sami (jsme v prdeli)“. Natočila rovněž několik videoklipů (známá je sklaba Kráva) a hraje i v muzikálech. Barbora Poláková se také v roce 2012 zúčastnila taneční televizní soutěže StarDance.

Barbora Poláková se objevuje i před kamerou, třeba ve filmech František je děvkař, Kráska v nesnázích či v oblíbeném seriálu Okresní přebor. Výraznou roli prostoduché blondýny a milenky Jiřího Langmajera si vystřihla v seriálu Neviditelní. Pokud jde o osobní život, je svobodná. Od roku 2007 chodila s hercem Tomášem Měcháčkem, s nímž se ale po několika letech rozešla. Mělo se tak stát kvůli jeho kolegovi Pavlu Liškovi, se kterým v současné době žije. Loni se jim narodila dcera Ronja.

Co se pěvecké kariéry týče, mezi její největší hity patří písně Nafrněná, Kráva.



Přečtěte si
jity
3. 10. 2016 • 11:18

Bára ať raději zůstane u herectví, ty její písně a zpěv? To se snad někomu líbí? No nic hlavně hodně zdraví a ať jim to s Liškou vydrží.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.