Šťastná Urbánková (77): Na tohle setkání čekala 4 roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šťastná Urbánková (77): Na tohle setkání čekala 4 roky!

Urbánková bude mít letos krásné vánoční svátky.
Urbánková bude mít letos krásné vánoční svátky. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Opuštěná Naďa Urbánková (77) může začít slavit. Její jediná dcera, zpěvačka Jana Fabiánová (37), která žije v Americe, se na konci roku vrátí na skok domů. Získala totiž konečně zelenou kartu!

„Už se nemůžu dočkat čtyři roky,“ posteskla si dcera Urbánkové na sociální síti. „Žádat o uměleckou zelenou kartu je mega proces. Kdo to nezkusil, nemá ponětí, jak strašně těžké je to získat. Zase můžu normálně cestovat a pracovat, kde se mi zachce,“ zaradovala se Jana, která kvůli americkému občanství nemohla ani jezdit na svátky za matkou do Česka.

„Získání zelené karty závisí na mnoha faktorech a je to velmi individuální. Pokud o ni žádá člověk, který má v USA vízum a žije tam, tak by po celou dobu procesu schvalování neměl vycestovat. Schválení zelené karty trvá někdy i několik let,“ sdělila deníku Aha! pracovnice konzulárního oddělení velvyslanectví USA.

Jana se rozhodla najít za velkou louží štěstí jako herečka a zpěvačka. Přestože ze začátku za mámou občas přiletěla, poslední čtyři roky to musela oželet. Urbánková se tak se svou dcerou viděla žalostně málo, proto se za ní v roce 2014 dokonce vypravila do Los Angeles. Čekání se ale vyplatilo a Naďa si s dcerou po delší době obě užijí nejkrásnější svátky roku spolu.

Co je zelená karta?
Majitel zelené karty získává právo na trvalý pobyt na území USA a většinu ostatních práv, které mají občané USA, kromě práva volit a být volen.



Přečtěte si
ejvm1712
1. 10. 2016 • 19:55

Údajně je podruhé vdaná. Ty její vztahy asi jak maminka. Taky rodinnej typ-kam přijde založí rodinu.

mandat
1. 10. 2016 • 16:45

Proc tohle musime vedet ? Dcera Urbankove nic neumi, nema talent na nic.Neni ani hezka,tak netusim,co dela v USA, asi uklizi, nebo v restauraci.Zpivat rozhodne neumi.Budiz ji to prano.Vymlouvat se, ze nevidela matku 4 roky,kvuli karte.To mohla Urbanova za ni prijet,ne.Mohla se svezt s Matuskovou, ta vyuziva levne letenky do Cech a zpet do USA.

-bello-
1. 10. 2016 • 15:14

Jana Nemejovská , její táta Nemejovský jeden čas učil English, nevím co dělá teď.Ta Jana je zvláštní a asi umí, když se tam dokáže v kumštu uživit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.