Legendární Poborský (44) se podruhé narodil: Dva dny, a bylo pozdě... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legendární Poborský (44) se podruhé narodil: Dva dny, a bylo pozdě...

Poborský kvůli nemoci zhubl pět kilo, ale ve tváři už má zase své strniště.
Poborský kvůli nemoci zhubl pět kilo, ale ve tváři už má zase své strniště. (Foto ČTK a Facebook)

Bylo 11. července, den po finále fotbalového Eura, na němž před 20 lety zazářil. A Karel Poborský (44) se podruhé narodil! „Kdybych přijel do nemocnice o dva dny později, mohlo být už pozdě,“ vrací se o tři měsíce zpět, kdy ho málem zabily borelióza a zápal mozkových blan.

Všechno přitom začalo nevinně. „Pobolívala mě hlava. Ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Koho ráno nebolí hlava. Jenže se to stupňovalo. Pak mi začal rudnout obličej a začal jsem s ním hůř hýbat,“ líčí legendární kanonýr pro Sport Magazín.

Tou dobou byl zrovna na filmovém festivalu ve Varech. „Zastavil jsem se na ambulanci, řekli mi, že je to vir a dali mi čaj na kloktání,“ vzpomíná.
Když pak onu neděli večer ve studiu České televize fungoval jako expert při finále mistrovství Evropy, cítil se hůř a hůř. „Už se mi špatně mluvilo. Tak jsem druhý den ráno vyrazil do budějovické nemocnice. A tam si mě rovnou nechali na čtrnáct dnů. Ochrnul mi celý obličej. Ve sto procentech svalů,“ upravuje původní spekulace, že mu ochrnula jen půlka.

Jen stěží mohl jíst, dorozumíval se pomocí esemesek. „Přijel jsem doslova za pět minut dvanáct. Nasadili mi silná antibiotika a ta naštěstí zabrala.“
Teď už je Poborský zase v pořádku. A opět zarostlý vousy, které si oholil kvůli masážím, díky nimž se mu hybnost obličeje vrátila. „Naštěstí žádný sval nebyl prasklý nebo úplně odumřelý. Žiju teď trochu pomaleji a na život nahlížím jinak.“

Klíště neměl, přesto ho nakazilo
Jak se Karel Poborský vlastně nakazil? „Nejspíš to bylo do klíštěte. Vyšlo to v jednom ze tří testů, tak to není stoprocentní. Jenže já jsem klíště neměl. Ale mám psa, který tu tam klíště přinese. A ono ho stačí pohladit a přitom se dotknout klíštěte a už můžete být infikovaný.“



Přečtěte si
ivoadler
1. 10. 2016 • 13:16

Začíná nebezpečně fotrovatět.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.