Ťukněte si s celebritou! Herec Petr Štěpánek slaví 68! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Petr Štěpánek slaví 68!

Petr Štěpánek slaví 68. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Petr Štěpánek slaví 68. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Aha! – A. Malachovský, P. Novotný, D. Černovský, Herminapress.cz)

68. narozeniny dnes slaví herec Petr Štěpánek. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

V mládí zachránil herec Petr Štěpánek krásnou Zlatovlásku. O role princů a klaďasů neměl poté nikdy nouzi. V televizi mu nabídli přes dvě stě nejrůznějších postav. Divadlo ho zaujalo činohrou a muzikálem. Předvedl se také v baladě Údolí včel nebo v Tajemství velkého vypravěče. Díky znělému hlasu mu není cizí ani dabing.

Po pražské DAMU nastoupil v roce 1970 Petr Štěpánek do Národního divadla v Praze, kde působil třiadvacet sezón. Tragédii Romeo a Julie mu nabídlo Divadlo Rokoko, v hudebním Karlíně se objevil v Superhvězdě Mařence či ve Zvonokosech. V Divadle Broadway si zahrál v muzikálu Golem.

Role ztvárnil hrec Petr Štěpánek v televizní Kráse, v romantické Manon Lescaut nebo v pohádce Tajemství staré bambitky. Jeho jméno zdobí také seriály Kamarádi, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Cesty domů či Ordinace v růžové zahradě. Pohádkovou Zlatovlásku zrežírovala Štěpánkova druhá manželka Vlasta Janečková.

Umění má Petr Štěpánek v krvi – hrál jeho otec Zdeněk i bratr Martin. Hraje také jeho nevlastní sestra Jana Štěpánková. Nejmladší sestra Kristina Taberyová je režisérka. Poprvé se Petr Štěpánek oženil s herečkou Reginou Rázlovou, po té s Vlastnou Janečkovou. Jeho poslední ženou je herečka Zlata Adamovská, jeho kolegyně ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.



Přečtěte si
-bello-
3. 10. 2016 • 00:25

Tak jestli tenmhle fňukna má sonorní hlas, tak já jsme papež(ka) A jestli on je dobrý divadelní herec, tak jsem hééérečka taky. Takovej nějakej , dřív věčně " pronásledovanej " soudruh, teď seriálovej kapitalista může být rád , že je rád!

bursik
2. 10. 2016 • 12:11

Petr S vypada nemocne,nahle zhubl, bud ho trapi Prostata nebo tluste strevo, prave v techto pripadech lide hubnou skokove. A herci jsou zaneprazdneni kseftiky vice jak dochazkou na pravidelne preventivni prohlidky napr.zubu A pak vesele behaji s konskymi ,,podkovami,, v ustech jiz v 50 ti letech napr. Jan Kraus

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.