Jubilant Suchý nepozval semaforské legendy: Hořké zklamání pro Pilarku, Hegerku a Filipovskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jubilant Suchý nepozval semaforské legendy: Hořké zklamání pro Pilarku, Hegerku a Filipovskou!

Principál Semaforu zklamal své souputníky.
Principál Semaforu zklamal své souputníky. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Stáli u zrodu Semaforu a pomáhali mu budovat jeho slávu. O to víc překvapí, že je Jiří Suchý nepozval na oslavu svých 85. narozenin, která se koná dnes, zítra i v neděli na prknech divadla, s nímž jsou nerozlučně spjati.

Pozvání na narozeninový koncert Znám ještě starší lidi aneb Jiří Suchý zpívá Jiřímu Suchému by určitě uvítali Karel Štědrý (79), Eva Pilarová (77), Pavlína Filipovská (75), Pavel Sedláček (75) či Hana Hegerová (84). „Nebyl jsem pozván. Mrzí mě to,“ řekl deníku Aha! Štědrý, který v roce 1959 patřil k zakládajícím členům Semaforu. „Žádnou pozvánku jsem nedostala. Je to divný,“ oznámila totéž hvězda filmu Kdyby tisíc klarinetů Pilarová, která v divadle začínala, a vystupovala dokonce s Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem (†45).

„Nikam nejdu, pozvánku nemám. Je mi to docela líto,“ přiznala Filipovská, který hrála v úplně první semaforské hře Člověk z půdy, jejíž hit Včera neděle byla se stal až do Holek z naší školky nejhranějším singlem vůbec. „Nejsem zván. Škoda. S chutí bych přišel a vzdal Jiřímu Suchému hold,“ netajil zklamání Sedláček, průkopník rokenrolu u nás a jeden z prvních členů Semaforu.

„Já sice nikam nechodím, ale potěšilo by mne, kdybych byla pozvána,“ přiznává i další hvězda filmového trháku Kdyby tisíc klarinetů Hana Hegerová, která má na svém kontě mnoho semaforských hitů a svého času měla v divadle i svůj recitál. Oslavenci přesto posílá přes Aha! tuto zdravici: „Pořád skotačíte nádherně, až vám tiše závidím, ale nahlas přeju!“

Gratulace od nepozvané Evy
„Milý Jirko, čas letí jako spřežení, nad kterým práská bič, člověk se párkrát ožení a hned je mládí pryč. Zdá se mně, jako by to bylo včera, kdy jsem jako mladá dívka zpívala píseň s tímto Tvým nadčasovým textem. A najednou Ti přeji ve svých sedmasedmdesáti k Tvým pětaosmdesátým narozeninám! Tak tedy: Hodně zdraví a spoustu nových her a textů, vlastně básní, jak Ty to umíš. Mám Tě ráda nejen proto, že díky Tobě jsem už 56 let na scéně. Vše dobré a děkuji. Tvoje Eva Pilarová.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.