Švehlíkové dostali čočku: Kvůli nemocnému Barťákovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Švehlíkové dostali čočku: Kvůli nemocnému Barťákovi!

Bartoška ze seriálu odstoupil, ale »Švehlíci« museli mít stejné oči jako on.
Bartoška ze seriálu odstoupil, ale »Švehlíci« museli mít stejné oči jako on. (Foto: Marek Pátek, Martin Hykl)

Rakovina mízních uzlin potrápila nejen Jiřího Bartošku (69), ale také tvůrce seriálu Já, Mattoni. Prezident karlovarského festivalu ho sice roztočil, jenže pak musel kvůli zákeřné nemoci z projektu odstoupit. Na jeho místo nastoupil Alois Švehlík (77). Neobešlo se to ale bez komplikací, které se dotkly i jeho syna Davida Švehlíka (44).

Tvůrci seriálu o Heinrichu von Mattonim (†79) sice museli materiál s tehdy nemocným Barťákem znovu přetáčet, vše se ale měnit nedalo! A tak představitelé hlavní postavy dostali čočku, tedy přesněji čočky.

Důležitý detail
David Švehlík musel mít čočky kvůli Jiřímu Bartoškovi, který seriál začal natáčet,“ svěřil Aha! zdroj s tím, že oba představovali jednu postavu v různém věku a bylo nutné, aby seděly i takové maličkosti. „Bartoška byl hnědooký, já modrooký, tak jsem musel nosit hnědé čočky. A ty už mi zůstaly, i když se Jiří natáčení kvůli nemoci nakonec vzdal,“ vysvětlil David.

Modrý je i mladý
Štáb po odchodu Bartošky nechtěl přetáčet další materiál i s mladým Švehlíkem. Jeho otci Aloisovi, který má modré oči jako David, nezbývalo nic jiného, než po celou dobu natáčení nosit taky hnědé čočky. „Už to bylo roztočené, tak se s tím nedalo nic dělat,“ pokrčil David rameny. 

Fousaté trable
Zatímco David Švehlík si kvůli roli nechal narůst hustý plnovous, jeho otec Alois musel kromě čoček každé ráno do maskérny a vousy si nechal řádně lepit.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.