Postlerová o autistickém synovi: Bil sebe i nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Postlerová o autistickém synovi: Bil sebe i nás!

Simona Postlerová promluvila o nemoci svého syna.
Simona Postlerová promluvila o nemoci svého syna. (Aha! – J. Mašek, TV Prima)

Synovi herečky Simony Postlerové (51) diagnostikovali Aspergerův syndrom, což je lehčí forma autismu. Jeho dětství bylo naprosto normální. Damián (22) byl prostě kluk s něžnou duší, se smyslem pro humor a všechno vypadalo bezvadně. Nemoc se mu rozjela až v pubertě.

Občas měl menší náznaky. „Damča si ve třech letech při sebemenším hluku zacpával uši. Nesnášel stříhání vlasů a nehtů, takže jsem mu to odmalička dělala ve spánku,“ prozradila herečka v rozhovoru pro magazín Rodina DNES s tím, že ho holí dodnes, i když je to už velký chlap.

Na základní škole se mu ze začátku dařilo dobře, dokonce měl samé jedničky. „Pro spolužáky byl sice trochu exot, ale zároveň osobnost, takže ho nijak nešikanovali. Jen jednou, když mu bylo jedenáct, zneužili jeho velkou důvěřivost. Navedli ho, ať rozbije na chodbě hasicí přístroj, že bude sranda. Udělal to a chodba byla najednou bílá. Naštěstí kantoři byli osvícení, nic z toho nebylo,“ svěřila se Simona. Bohužel se to ale časem začalo zhoršovat. „Jednoho dne koukám, kluk se učí dějepis. Přijdu za půl hodiny a je pořád na té samé stránce. To mu bylo těch třináct. Říkám mu, Damčo, proč nečteš, ale on pořád ukazoval první větu. Najednou se prostě nedokázal dostat dál. Už to nešlo,“ řekla Postlerová s tím, že pak dokonce přestal mluvit a začal nosit ze školy pětky.

Simona si s mužem dlouho nechtěla připustit, že je něco špatně. „Pak ale začal být agresivní. Třeba praštil sám sebe, někdy i nás, i když se hned omlouval. Najednou se bál vyjít na ulici. Potíže gradovaly, tak jsme skončili u lékaře,“ dodala herečka s tím, že po špitálech strávil tři roky.



Přečtěte si
eisenbieger
28. 9. 2016 • 20:23

v tom neglize vypada co by rada ale nekde to dre...to ze to je rajda o tom zadna to ji kouka z ty fotky a kazdy kseftik jde pres postel to me je jasny

brunos
28. 9. 2016 • 20:06

Ve staré Spartě by takový génius již dávno letěl ze skály.

britva
28. 9. 2016 • 19:22

tak ať ho dají do ústavu a mají klid. až je jednou přizabije nebo dokonce zabije díky té nemoci, tak tam stejně skončí.

dzambulka007
28. 9. 2016 • 13:20

Kdyby nekecala, ten její údajný premiant chodil do zvláštní školy. Řada lidí má nemocné a postižené děti a neztrapňují se kecy, jak jsou geniální. Postlerová je matka, která zřejmě chtěla děcko jenom na chlubení. Kornová, Obermaierová, Bočanová a další mají bohužel také postižené děti, starají se o ně a nevykládají o nich blbosti. Když budete mít postižené dítě, které se nedokáže o sebe postarat, budete mít v hlavě opravdu jiné starosti, než vykládat na potkání o jeho výjimečnosti. Chápu, že Postlerka špatně nese duševně nemocného syna, ale zatímco normální matka má o takové dítě starost, co s ním bude, kdo se jednou bude o něho starat, ji očividně sere, že nemůže světu ukazovat svoje úžasné děcko. A ani tohle neštěstí neomlouvá tu závist, nenávist a sprostotu vůči našemu výjimečně chytrému prezidentovi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.