Peterka alias Krakonoš: Prosí Boha o smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Peterka alias Krakonoš: Prosí Boha o smrt!

František Peterka je na tom zle. Fyzicky i psychicky...
František Peterka je na tom zle. Fyzicky i psychicky... (Foto Aha! – Alexandr Malachovský a reprofoto TV Nova)

Čtyřiadevadesátiletý František Peterka na tom již delší dobu není zdravotně dobře. O jeho stavu nyní promluvila zaměstnankyně libereckého hospicu, kde Peterka pobývá.

Peterka je v hospicu již několik měsíců a jeho stav je střídavě trochu lepší a trochu horší. Podle jedné ze zaměstnankyň potřebuje především klid, kterého se mu nedostává. Koncem července se zpráva o jeho převozu do zařízení dostala do médií a strhla se prý naprostá lavina telefonátů.

„Denně nám sem volaly desítky lidí, všichni chtěli s panem Peterkou hovořit, nemluvě o médiích, která nám volala opakovaně a nesčetněkrát,“ vzpomínala pracovnice hospicu pro Sedmičku. „Pan Peterka byl vyčerpaný. Veškeré návštěvy musel výrazně omezit, po poradě s lékaři vídal pouze své nejbližší. Chodí za ním syn a vnuk. Nyní už je na tom psychicky lépe, ale zase jej pořádně potrápily zářijové tropické teploty.“ Fyzicky se ale jeho stav příliš nelepší. „Abych vám řekla pravdu, pan Peterka skoro pořád spí. Výrazně zhubl, nemá z čeho brát energii, je stále unavený. Opravdu na tom není moc dobře,“ říká zaměstnankyně. Co se týče psychiky, je to možná ještě horší. „Mluví o Bohu a prosí ho, aby si jej konečně vzal k sobě. Je to smutné, ale smrt patří k životu…,“ dodala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.