Hvězda Rapla Pyško: Divákům zdrhl přes záchod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Rapla Pyško: Divákům zdrhl přes záchod!

Alexej Pyško
Alexej Pyško (Foto ara)

Jako mladík hrál prince, nyní je za drsného šéfa policie v seriálu Rapl. Alexej Pyško měl vždycky pevné zásady, což se mu za socialismu i krutě nevyplatilo.

Alexej nikdy nebyl vzorný student. Na DAMU se dostal napodruhé ovšem nikoliv kvůli vlastní neschopnosti, ale protože byl pro komunisty nežádoucí osobou. Z toho důvodu také působil zpočátku na divadelní scéně v Ostravě, přestože se svým talentem by v Praze mohl hrát ty nejlepší role. Komunisté to s ním nicméně nevzdávali.

„Co se týče svazáctví, jednou chtěli, abych něco zarecitoval na sjezdu SSM. Tak jsem jako správný naiva šel. Když se mi pokoušeli navléct modrou košili s červenou kravatou, odešel jsem na záchod a utekl,“ popsal Pyško humornou situaci pro Právo.

Herec měl ve svém názoru na minulý režim jasno. O to víc ho překvapila slova některých kolegů… „Před odchodem z Ostravy si tamní buňka KSČ usmyslela, že bych byl ten správný člověk, že potřebují charakterní a dobré lidi. Ptal jsem se kolegů, co si o mém vstupu do partaje myslí, a divil se, jak se jejich charaktery nevídaně odkryly. Ti, co na režim plivali, řekli, že mám do strany vstoupit, abych si nekazil kariéru. Bylo mi z toho na zvracení,“ dodal Alexej.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.