Co ukrývala Čáslavská v trezoru? Věc cennější než medaile! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Co ukrývala Čáslavská v trezoru? Věc cennější než medaile!

Věra Čáslavská vytahovala meč jen výjimečně. V únoru ho přinesla ukázat do televize.
Věra Čáslavská vytahovala meč jen výjimečně. V únoru ho přinesla ukázat do televize. (Foto: ČTK, reprofoto ČT24)

Vyhrála sedm zlatých olympijských medailí. Ty však Věra Čáslavská (+74) schovávala v gauči. Místo v trezoru vyhradila pro cennější relikvii. Samurajský meč, který dostala od fanouška za bojovný čin na Hrách v Tokiu 1964.

I když tehdy Věra mohla zacvičit na jistotu, chtěla publiku předvést prvek Ultra C, který Japonci tak milovali. Jenže... „Utrhla jsem se z vyšší žerdě a skončila dole pod bradly na žíněnce,“ vzpomínala. Přesto se na bradla vyšvihla zpět a k nadšení celé haly náročný dvojný obrat z visu do visu předvedla. Za nezlomný výkon byla Věra odměněna.

Její obdivovatel Ryuzo Otsuka jí daroval rodinný samurajský meč ze 17. století. „Měla jsem obavy, kolika lidem ublížil. Nechala jsem ho přezkoumat a byla jsem uklidněna, že ten meč nestínal hlavy, ale byl vyhrazený pro výcvik,“ oddychla si gymnastka, když zjistila, že na kataně neulpěla krev. Takový prezent byla nevídaná pocta. „Pochybuji, že by některá jiná žena dostala darem samurajský meč. Domnívám se, že jste první a možná i poslední,“ ujistil Čáslavskou odborník Bohumil Planka.



Přečtěte si
ejvm1712
7. 9. 2016 • 10:44

Vibrátor!

peecek
6. 9. 2016 • 15:36

Co ukrývala v trezoru?...Věc cennější než medaile! .......flašku vodky !!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.