Věra Čáslavská (†74): Osud syna »OTCOVRAHA«! Před hanbou utekl z Česka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Věra Čáslavská (†74): Osud syna »OTCOVRAHA«! Před hanbou utekl z Česka!

Martin, syn Věry Čáslavské, se po smrti otce stáhl do ústraní a dokonce odešel ze země.
Martin, syn Věry Čáslavské, se po smrti otce stáhl do ústraní a dokonce odešel ze země. (Aha! - Karel Kopáč, ara)

Věra Čáslavská (†74) dnesl podlehla zákeřné rakovině slinivky. Byla to úžasná sportovkyně, bohužel rodinný život tak krásný neměla. Rodinné rozepře vyvrcholily v roce 1993, kdy její syn Martin zmlátil svého otce Josefa Odložila (†54) na diskotéce. Ten po několika dnech v nemocnici zemřel.

Po nehodě na diskotéce se o Martinovi začalo mluvit jako o »otcovrahovi«, což mu podlomilo kolena. Soudy tento případ řešili opravdu dlouho, až Martina nakonec odsoudili. Václav Havel (†75) sice po čtyřech letech Martina amnestoval.On se už ale vzpamatovat nedokázal.

Odstěhoval se do Irska, kde už nějakou dobu žije. „I když byl amnestován, dodnes cítí jakousi morální odpovědnost za to, co se stalo. Nebyl a není úplně veselý, rozmarný mladý muž. Neprošel si ani pubertou a rovnou skočil do kategorie starců. Ranilo nás to všechny,“ prozradila tenkrát Čáslavská.

Jak to tehdy bylo?!

6. srpna roku 1993 se Josef Odložil vydal za svým synem, aby mu pomohl připravit se na reparát na maturitu. Cestou se stavil v hospůdce, kde se setkal se svojí bývalou manželkou Věrou Čáslavskou, se kterou se v roce 1987 rozvedl. Po krátkém rozhovoru v lokálu se dozvěděl, že se jeho syn nachází na domašovské diskotéce u Cimbury, kam se za ním následně vydal.

Dál se verze toho, co se událo, liší. Jedna tvrdí, že Martin, jakmile si svého otce, s nímž udržoval velmi napjaté vztahy všiml, nechal mu zahrát písničku od skinheadské skupiny Zelené mozky, která zesměšňuje armádu. Josef Odložil se přitom právě vrátil z Iráku, kde sloužil dva roky jako velitel mírových sborů OSN. To však horkokrevnému mladíkovi nestačilo.

Vyšel prý ven a před diskotékou podpálil otci auto. Krátce po půlnoci se vrátil do sálu, kde podle výpovědí svědků udeřil svého otce boxerem do hlavy. Při následném pádu si Josef Odložil tak vážně zranil hlavu, že po měsíci v kómatu 10. září 1993 zemřel. Martin i jeho matka ale po celý čas procesu vše líčili tak, že roztržku vyvolal opilý Josef Odložil.

FOTOGALERIE: PŘIPOMEŇTE SI NEJSLAVNĚJŠÍ CHVÍLE VĚRY ČÁSLAVSKÉ!

POSLEDNÍ ROZHOVOR VĚRY ČÁSLAVSKÉ PŘED SMRTÍ

 



Přečtěte si
rezacek
16. 9. 2016 • 17:11

No, už je v pekle. Zaplať Pán Bůh.

rezacek
16. 9. 2016 • 17:07

Právě jsem dočetl knihu "Prostě, zabil jsem svého otce." Věru, moc poučné čtení. Doporučuji přečíst všem. Snad se vám rozšíří obzory o Čáslavské a jejím synu - vrahovi.

marietherese
6. 9. 2016 • 00:42

Nechápu proč nenecháte paní Věru Čáslavskou konečně na pokoji??? Pořád vytahujete nějakou špínu, že se nestydíte!!! Přece to nebyla žádná úmyslná vražda, bylo to nešťastná náhoda a myslím si, že její syn už si taky prošel peklem a zaslouží si klid. Jste jako hyeny!

bursik
2. 9. 2016 • 08:10

nevkusne Politikum misto piety - presse bez stylu a vychovani ,nadpisy pi.Smuclerove odpovidaji posledni IV.cenove Stacila strucna zprava o umrti bez jarmarecnych vykriku.Ukoktani zpravari,novinari s hrubkama a vsemu tomu veli Produkt teto doby podivna prestarla reditelka na vyhozeni

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.