Ťukněte si s celebritou! Modelka Tereza Maxová slaví 45! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ťukněte si s celebritou! Modelka Tereza Maxová slaví 45!

Tereza Maxová
Tereza Maxová (Foto Aha! – Jiří Hadač, ara)

45. narozeniny dnes slaví modelka Tereza Maxová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Narodila se v Pardubicích a svůj výjimečný vzhled zdědila po svých rodičích. Tato kombinace dala Tereze do vínku porcelánovou pleť, hladké rysy a tvář, která nejeví žádné známky stárnutí. Když vyrůstala, její skutečnou touhou bylo stát se právničkou.

Po gymnáziu studovala dva roky práva na Karlově universitě v Praze. V roce 1989 se zúčastnila konkurzu francouzské modelingové agentury. Do Paříže odjela modelka Tereza Maxová hned po Sametové revoluci. Francouzsky vůbec neuměla. Její první katalog byl na pletené svetry pro těhotné matky.

Poté se dostala na titulní strany nejprestižnějších módních časopisů. Modelka Maxová zná všechna významná přehlídková mola. Fotografové si pochvalovali maximální odhodlání a energii, kterou jim Tereza Maxová nabízela. Měl o ni zájem i americký režisér Chuck Russell, který jí nabídl roli po boku svalovce Arnolda Schwarzeneggera. Hereckou slávu odmítla kvůli neznalosti angličtiny.

Tereza Maxová si během své neuvěřitelné kariéry v módním průmyslu vysloužila mnoho uznání. Byla tváří několika světově známých značek i časopisů. Módní návrháři se o ni prali. Po návštěvě pražského kojeneckého ústavu založila Nadaci Terezy Maxové.

Svou nadací se snaží Maxová pomáhat znevýhodněným a opuštěným dětem. Získala pro ně už několik milionů korun.

V roce 2002 se vdala za dánského tenistu Federika Fetterleina a porodila mu syna Tobiase. Manželství ale nevydrželo. Jejím životním partnerem je Burak Oymen. S ním má dceru Mínu a syna Aidena.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.