Ťukněte si s celebritou! Herec Milan Kňažko slaví 71! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Herec Milan Kňažko slaví 71!

Milan Kňažko slaví 71. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Milan Kňažko slaví 71. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto ara)

71. narozeniny dnes slaví slovenský herec Milan Kňažko. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Milan Kňažko je v první řadě slovenským hercem. Později ale nastupuje i na politickou dráhu. V listopadu 1989 vstoupil do politického dění, účastnil se jednání Občanského fóra a jednu dobu byl i poradcem Václava Havla. Později začal stoupat jeho politický kredit ve slovenské vládě. Postupně byl poslancem národní rady Slovenska, ministrem mezinárodních vztahů, ministrem zahraničních věcí, ministrem kultury a v druhé Mečiarově vládě byl místopředsedou. Během svého politického působení Milan Kňažko celkem šestkrát změnil politický subjekt. V listopadu 2013 kandidoval v prezidentských volbách. V únoru 2012 způsobil dopravní nehodu za kterou byl velmi kritizován, protože za své zavinění neprojevil ani lítost.

Jako herec ztvárnil Milan Kňažko desítky rolí, například ve filmech Dobří holubi se vracejí, Rusalka nebo Život na útěku. Když v roce 1989 získal titul zasloužilý umělec, tak ho vrátil, kvůli nesouhlasu s režimem. Vždy měl velmi rád divadlo a na jeho prknech si také připsal nespočet rolí, například ve Višňovém sadu. V roce 2002 se stal ředitelem slovenské televize Joj a v ten rok zároveň i ředitelem Mezinárodního filmového festivalu Bratislava. Jeho herecké záměry mu momentálně komplikuje zdravotní stav.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.