Václav Neckář po operaci srdce & herecká partnerka Zelenohorská: Děsivé spojení nemocí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Václav Neckář po operaci srdce & herecká partnerka Zelenohorská: Děsivé spojení nemocí!

Jitka s režisérem Jiřím Menzelem s Václavem Neckářem.
Jitka s režisérem Jiřím Menzelem s Václavem Neckářem. (Foto: Reprofoto, ara)

Hlavním hrdinům oscarového filmu Ostře sledované vlaky šlo o život. Vedle Václava Neckáře (72) podstoupila katetrizaci i Jitka Zelenohorská (69), která hrála Zdeničku Svatou.

Herečka má již léta velké problémy s cholesterolem, který lékaři nazývají tichý zabiják. Právě před týdnem se její kriticky stav zhoršil. „Ucpávají se mi cévy, ani žádné léky nepomáhají,“ řekla Aha! Jitka.

V Německu, kde trvale žije, musela v pondělí na operaci. Jen 24 hodin před svým kamarádem Vaškem Neckářem, jenž podstoupil opravu srdíčka v Nemocnici Na Homolce, kde ji prováděl primář kardiologického oddělení prof. MUDr. Petr Neužil. „Já byla na sále 4 hodiny. Z toho vidíte, že to opravdu není žádná banalita,“ prozradila Zelenohorská. Je na péči zdravotníků odkázána často. Vedle náročného zákroku jí musejí lékaři také čistit krev. Před 3 lety měla Jitka infarkt během dovolené ve Španělsku. „Bylo mi zle, ale k doktorovi jsem šla, až když jsem doletěla do Čech. Udělali mi EKG, a ještě než jsem stačila dojít domů, měla jsem několik telefonátů, že musím okamžitě na sál. Roztáhli mi tepnu katetrem a mně se hned ulevilo,“ popisuje těžké chvíle v roce 2013 herečka. Ráda by se opět podívala do Loděnic, kde se Vlaky točily a kde je 8. září vzpomínková akce.

Co je katetrizace
Katetrizační intervence je metoda, kdy se buď z třísla, nebo ze zápěstí zavede tenká hadička – katetr – přímo do věnčité tepny srdce a následně je možné zúžené místo rozšířit nafouknutím balonku a případně umístěním tzv. stentu – sofistikované drátěné »trubičky«, která drží cévu otevřenou.



Přečtěte si
monza
23. 8. 2016 • 09:45

Pro socku "chaluge"!

monza
23. 8. 2016 • 09:41

Hele rajdo,až polezeš z popelnice,nezapomeň na nákoleníky ať si neotlačíš svoje rachitický kolena,až budeš klečet před kunčaftem,ty strašidlo!

monza
22. 8. 2016 • 15:50

Co je rajdo?Kunčaft ti nezaplatil za kuřbu,že tady tak slintáš?

merrylou212
22. 8. 2016 • 14:29

Nebyla to první manželka Valdy Matušky ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.