Ťukněte si s celebritou! Herec Mojmír Maděrič slaví 61! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Mojmír Maděrič slaví 61!

Mojmír Maděrič slaví 61. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Mojmír Maděrič slaví 61. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek,TV Nova, ČT, Facebook.com)

61. narozeniny dnes slaví herec Mojmír Maděrič. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Herec, hudebník a moderátor Mojmír Maděrič se narodil 7. srpna 1955 v Polešovicích u Uherského Hradiště. Otec byl ředitelem mlékárny, maminka učitelkou. Pochází z šesti dětí, muzikální rodina jej ovlivnila v hraní na basu, kytaru i jiné nástroje. Po gymnáziu s rozšířenou jazykovou výukou angličtiny byl v roce 1974 přijat na JAMU, absolvoval v oboru herectví. Po absolutoriu získal angažmá v brněnském Divadle Husa na provázku, kde setrval do roku 1988. V témže roce přijal nabídku F. R. Čecha a odešel do Prahy na scénu Prozatímního divadla F. R. Čecha a také Černého divadla Ta Fantastika.

Mojmír rovněž hostoval v Divadle Kalich (muzikály Krysař, Galileo), Činoherním klubu (Portugálie), brněnském Národním divadle (Sancho Pansa, muzikál Muž z La Mancha). V současnosti působí v Hudebním divadle Karlín (Štěpán – Noc na Karlštejně, Harold – Včera tě zabiju!).


Mojmírova herecká filmografie zahrnuje převážně televizní filmy a pohádky, kde mohl naplno uplatnit svůj komediální talent a zakulacenou dobráckou postavu. Menší role dostal v několika seriálech, např. nekonečné ULICI (2005) nebo OŠKLIVCE KATCE (2008). Jako moderátor se prosadil zejména v pořadech o vaření televize Prima MŇAM ANEB PRIMA VAŘEČKA (2001). Dabuje postavičku Waylona Smitherse v nejslavnějším animáku všech dob SIMPSONOVI. V roce 2011 vytvořil roli Brokla v koprodukční rodinné komedii MODRÝ TYGR.

Mojmír má díky rozvětvené rodině kladný vztah k jídlu i vaření. Před časem prodělal operaci kolena a hodně zhubl. S kadeřnicí Jitkou mají dvě děti, Vojtěcha (*1986) a Elišku (*1988). Všechen volný čas nejraději tráví s rodinou na chalupě v malebné Ralské Vrchovině. Byl strýcem herečky Kristýny Maděričové, která nedávno podlehla boji s rakovinou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.