Vondráčková v Moskvě: Co všechno stihla? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vondráčková v Moskvě: Co všechno stihla?

V Kremlu, vedle chrámu Vasilije Blaženého (na snímku),  si Helena s Martinem prohlédli korunovační klenoty a diamanty.
V Kremlu, vedle chrámu Vasilije Blaženého (na snímku), si Helena s Martinem prohlédli korunovační klenoty a diamanty. (Aha!: Petr Macek)

MOSKVA – Co všechno se dá kromě koncertování za tři dny v Moskvě stihnout, si vyzkoušela Helena Vondráčková (59)! Vedle vystoupení v Mezinárodním moskevském domě hudby se v Českém domě seznámila třeba s Fantomasem, který pravidelně fandil českým hokejistům na mistrovství světa!

Co všechno se dá kromě koncertování za tři dny v Moskvě stihnout, si vyzkoušela Helena Vondráčková (59)! Vedle vystoupení v Mezinárodním moskevském domě hudby se v Českém domě seznámila třeba s Fantomasem, který pravidelně fandil českým hokejistům na mistrovství světa! „Z Fantomase se vyklubal Vašek Simkovič z Ústí nad Labem! A s našimi hokejisty jezdí po světě už skoro deset let!“ dozvěděla se Helena! Svátečně vyzdobené Rusko jí nabídlo ale mnohem víc zážitků...

Kromě mistrovství světa v hokeji a Helenina koncertu Moskva prožívala i oslavy 9. května a výročí konce druhé světové války. Vyzdobené ulice a vojenské přehlídky, to vše Helena viděla na každém kroku. „Největším zážitkem pro mě byla prohlídka ruských korunovačních klenotů. Tak nádherné šperky a diamanty se jen tak nevidí. Martínku, už víš, co bych si přála k narozeninám,“ smála se Helena v přísně střeženém podzemním trezoru Kremlu. Z něj její cesta vedla do chrámu Krista Spasitele, kde měl nedávno pohřeb Boris Jelcin. „Chrám je přesnou kopií budovy zbourané Stalinem, právě Jelcin ho nechal v roce 1994 znovu vybudovat,“ prozradil zpěvačce obdivující monumentální výzdobu místní kněz.

Pak už se konal koncert, jehož úspěch Heleně nezkazilo ani to, že během něj ztratila náušnici, kterou si přivezla z Kambodže. „Herdek, kde jsem ji jenom mohla vytratit? Taková krásná byla!“ hořekovala sice chvíli, ale recepce na české ambasádě ji rozveselila. Však se také tam, a i v nedalekém Českém domě, kde všichni od pořádající agentury NKL Žofín bydleli, slavilo do půl čtvrté do rána! Pak krátký spánek a hurá na letiště Šeremetěvo a do Prahy. Už teď Helena ale ví, že se do Moskvy zase vrátí...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.