Dětská hvězda ze S tebou mě baví svět: Bertík pěkně vyrostl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dětská hvězda ze S tebou mě baví svět: Bertík pěkně vyrostl!

1982 Takhle si ho jako Bertíka pamatuje celý národ.
1982 Takhle si ho jako Bertíka pamatuje celý národ. (Foto herminapress.cz, ara)

Když režisérka Marie Poledňáková (74) při obsazování komedie století S tebou mě baví svět vybírala ze 400 dětských fotografií, byl tehdy osmiletý Marek Dvořák (42) jedním ze šesti vyvolených, kteří jí padli do oka. Obsadila ho do role Bertíka, syna Jany Šulcové (69) a Júlia Satinského (†61). Co dnes dělá?

„Tehdy jsem byl kluk, dneska jsem táta skoro šestileté Barborky. A ač nejsem ženáč, žiju dvaadvacet let ve spokojeném vztahu s přítelkyní,“ říká Marek s trochou nostalgie.

Konec kariéry
Po veleúspěšném filmu si zahrál ještě v televizní komedii Žáku Kašíku, nežeň se! (1985) a mihl se ve dvou seriálech. Tím ale jeho herecká kariéra skončila. Podle svých slov se chtěl věnovat filmové produkci. „Bohužel jsem neuspěl u přijímaček na FAMU. Začal jsem podnikat, přičuchl k penězům a už se do filmového světa nehrnul. Dnes mám na starost v jedné společnosti strategický rozvoj, obchod a marketing,“ prozrazuje na sebe.

Trauma kvůli nahotě
Kdyby se naskytla možnost vrátit se před kameru, neváhal by ani minutu. „Dneska už bych řekl – jó, a moc rád!“ Bylo ale prý období, kdy o tom nechtěl ani slyšet... „Víte, tehdy osmiletý nahatý kluk ve filmu a k tomu lidská závist, dávali mi to docela sežrat. Teď jsem ale ve fázi, kdy bych to bral jako zábavu, klidně si vzal i dovolenou a určitě bych si to moc užíval,“ dodává velký »Bertík«.

A co dělají jeho filmoví kamarádi?

Dášenka Zuzana Lisová (38): Stará se o děti
Dvojnásobná matka zasvětila život péči o děti. Vedle vlastních potomků se stará v porodnici o nedonošené novorozence. Než stačila dospět, zúročila svůj hlas v dabingu. „Bačkůrky se mi vracejí ještě teď. Točilo se to ve sprše. Měla jsem zánět průdušek a oni mě koupali ve studený vodě.“

Míša Václav Korda (41): Sedí v bance
Na základní škole snil o tom, že bude strojvedoucím, ale skončil jako úředník v bance. K herectví se občas vrátí alespoň jako loutkoherec. „Asi do patnácti šestnácti let mi vysloveně vadilo, že jsem v tom hrál. Dělali si ze mě srandu, hlavně kvůli té koupací scéně. Jednou jsem přišel do kanceláře a měl jsem na dveřích její velkou fotku. Jen taktak jsem je stihl před klientem přibouchnout.“

Matýsek Lukáš Pelánek (35): Roznáší dopisy
Hláška »Mates se pos*al« se s ním táhne celý život, přestože svou spojitost s filmem S tebou mě baví svět tajil až do střední školy. K natáčení se nikdy nevrátil a dal přednost kariéře pošťáka.

Kačenka Marta Buchtíková (40): Propadla sektě
Odstěhovala se do Francie, kde se stala členkou náboženské sekty. S ostatními představiteli dětských rolí nekomunikuje.

Pepino Cyril Křupala (39): Půjčuje prachy
Vystudoval mezinárodní obchod a pracuje jako šéf marketingové komunikace ve známé společnosti poskytující půjčky. K filmu se v minulosti krátce vrátil, když v německé produkci kontroloval dialogy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.